Japonya’da parlamento feshedildi

Japonya’da parlamento feshedildi

Başbakan Shinzo Abe, acil seçim için parlamentonun alt kanadını feshetti. Seçimlerin zamanından bir yıl önce, 22 Ekim’de yapılacağı açıklandı. Başbakan...

Başbakan Shinzo Abe, acil seçim için parlamentonun alt kanadını feshetti. Seçimlerin zamanından bir yıl önce, 22 Ekim’de yapılacağı açıklandı. Başbakan Abe’nin erken seçim kararının, artan halkoyu desteği ve devam eden Kuzey Kore nükleer krizi ile ilgili halktan yeni yetki alma isteği olarak yorumlandı.

Shinzo Abe, Sağ kanat şahini olarak 2012'de başbakan olmuştu. Abe'nin Liberal Demokrat Partisi koalisyon hükumetinde birinci ortak olarak iktidarı paylaşıyor.

Sene başında, kayırmacılık iddialarıyla kamuoyu desteğinde düşüklük yaşayan Abe Kuze Kore'nin, Japonya üzerinden füze fırlatması üzerine takındığı sert tavırla kamuoyunda yeni destek kazanmıştı. Erken seçim kararının yükselen kamuoyu desteğini zayıf muhalefete karşı ve Liberal Demokratik partinin yükselen kamuoyu desteğinden istifade etmek olarak yorumlandı.

Başbakan Abe'nin karşısına, Tokyo Valisi Yuriko Koike'nin başkanlığını yaptığı Ümit Partisinin rakip çıktığı kaydedildi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak Sözcü

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.