İYİ Partili kadınlar sahaya indi

İYİ Partili kadınlar sahaya indi

 İyi Parti Gebze ilçe yönetim kurulu üyeleri, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü münasebetiyle, Gebze merkezde yağan yağmura rağmen sokak, sokak...

 

İyi Parti Gebze ilçe yönetim kurulu üyeleri, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü münasebetiyle, Gebze merkezde yağan yağmura rağmen sokak, sokak dolaşarak, 2 bin adet kadına karanfil dağıttı ve sohbet etme imkânı buldu.

İyi Parti Gebze İlçe Başkanı Nusret Acur, Konuyla ilgili yaptığı açıklamada, 8 Mart emperyalizmin ticari hamlesi değil, 8 mart bir hak arayış, bir direnişin ürünüdür, dünyanın birçok ülkesinde, kutlanmaktadır. Tırnak içinde belirtmeliyim ki, Dünyanın bir çok ölkesinde kadınlar yok sayılıp, 2. Sınıf insan olarak görüldüğü 100 yıl önce Devletimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, kadınlara seçme ve seçilme hakkını pek çok Avrupa ülkesinden önce tanınmış olup; ülkemizde 3 Nisan 1930 tarihinde belediyelerde,26 Ekim 1933'te köy ihtiyar heyeti ve muhtarlık seçimlerinde, nihayetinde 5 Aralık 1934'te ise Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde kadına seçme ve seçilme hakkı tanınmıştır .

Bu demek ölüyor ki, Hem kültürümüz hem’de inancımız, kadını bir gün değil, her gün hak ettiği değeri ve kıymeti vermektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.