IX. Ulusal İşci Sağlığı ve İş Güvenliği kongresi tamamlandı

IX. Ulusal İşci Sağlığı ve İş Güvenliği kongresi tamamlandı

ADANA, (DHA)- TMMOB Makina Mühendisleri Odası (MMO) adına MMO Adana Şube yürütücülüğünde 'Yasadan kültüre'' ana temasıyla IX. Ulusal İşçi Sağlığı...

ADANA, (DHA)- TMMOB Makina Mühendisleri Odası (MMO) adına MMO Adana Şube yürütücülüğünde 'Yasadan kültüre'' ana temasıyla IX. Ulusal İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Kongresi Adana'da Çukurova Üniversitesi Mithat Özhan Amfisi'nde gerçekleştirildi.

İşçi sağlığı ve iş güvenliği alanı üzerine önemli tespitlerin ve önerilerin yapıldığı kongrede 472'si delege olmak üzere toplam 1756 imzalı katılımcının yanı sıra ve düzenlenen sergide 12 firma, kurum ve kuruluş yer aldı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı,  Üniversiteler, TTB, DİSK, KESK, MMO, Adana Barosu,TMMOB'ye bağlı diğer Odalar, meslek örgütleri, kamu ve özel kurum ve kuruluşları, mühendisler, doktorlar, işçiler, hemşireler, öğrenciler, sağlık personeli ve ilgili teknik personelin katılımıyla yapılan kongrede 46 sözlü, 116  poster bildiri sunulmuş, biri açılış paneli, 13'ü özel oturum 1'i forum, 1'i söyleşi olmak üzere toplam 26 oturumun yapıldığı kongre 56 konuşmacı yer aldı.

Ayrıca kongre kapsamında düzenlenen işçi sağlığı iş güvenliği konulu fotoğraf sergisine 18 katılımcı 21 fotoğraf ile katılmış ve bu fotoğraflar kongre süresince sergilendi.  Adana Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılan protokol çerçevesinde 'İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği' konulu 3 branşta resim yarışması düzenlendi.

Kongrenin açılış konuşmaları TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz, MMO Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ekber Çakar, MMO Adana Şube Başkanı Hasan Emir Kavi ve Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar tarafından yapıldı. TMMOB Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Bahattin Şahin, Adana İl Sağlık Müdürü Ahmet Özer Ökten, Adana Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları Daire Başkanı Murat İsmail Metin, Adana Tabip Odası Başkanı Doç.Dr.Ali İhsan Ökten, Adana Barosu Başkanı Veli Küçük, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir ve TMMOB'a bağlı odaların şube başkanları katıldı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak Hürriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.