İSU’nun yeni bütçesi beli oldu

İSU’nun yeni bütçesi beli oldu

  Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, 2017 yılı ikinci olağan genel kurulu Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu...

 

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, 2017 yılı ikinci olağan genel kurulu Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu başkanlığında İzmit Leyla Atakan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Genel Kurulda konuşan Genel Müdür Ali Sağlık, son 13 yılda 1,7 milyar liralık yatırım gerçekleştirdiklerini belirterek, “2018 yılında il genelinde 315 milyon lira yatırım hedefliyoruz. 2018 yılı gelir bütçemiz 895 milyon 970 bin TL, gider bütçemiz de 1 milyar 22 milyon 970 bin TL olarak belirledik.” dedi. Genel Kurul, saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başladı. Genel Kurulun hayırlı olması temennisiyle açılış konuşması yapan Genel Müdür Ali Sağlık, “Kocaeli sanayi kenti ve buna bağlı olaraktan nüfusu hızla artmaktadır. Son 16 yılda nüfusumuz yüzde 52 oranında arttı. Buna bağlı olarak abone sayımız yüzde 55 artarak 767 bin rakamına ulaştı. Nüfus ile birlikte su ihtiyacımız da arttı. Şehre tahmini olarak bu yılın sonunda 160 milyon m3 su vereceğiz. 2017 yılı bütçemizi yüzde 107, giderde ise yüzde 94 oranında gerçekleştirmeyi tahmin ediyoruz. Bunun ışığında 2018 yılı bütçesini oluşturarak gelir bütçemizi 895 milyon 970 bin TL, gider bütçemiz de 1 milyar 22 milyon 970 bin TL olacağını tahmin ediyoruz. Bizim işimiz suyumuzu yönetmektir. Şuanda içmesuyu kapasitemiz yaklaşık 245 milyon m3’tür. İhsaniye, Avcıdere ve Ballıkaya barajlarının tamamlanması ile birlikte Kocaeli’nin yaklaşık 100 yıl su stresinden uzak bir kent olacağını tahmin ediyoruz. ”dedi.

 

İLERİ BİYOLOJİK ATIKSU TESİSİ ORANINI YÜZDE 65’E ÇIKARIYORUZ.

14 adet içmesuyu ve 22 adet atıksu arıtma tesisi işlettiklerini de aktaran Genel Müdür Ali Sağlık, inşaatları devam eden Darıca Eskihisar Atıksu Tünel İnşaatı ile birlikte atıksu arıtma oranını yüzde 100’e çıkartacaklarını ifade etti. Mevcut Biyolojik atıksu arıtma tesislerinin fosfor giderimi yapma çalışmalarını sürdürdüklerini de aktaran İSU Genel Müdürü Sağlık, ”Arıtmalarımızın çoğu biyolojik arıtma tesisleridir. Biz ileri biyolojik arıtma tesisleri üzerinde çalışmalarımızı yürütüyoruz. Yüzde 45 olan ileri biyolojik atıksu arıtma tesislerimizi, inşaatı devam eden Kullar ve Dilovası atıksu arıtma tesisleri ile birlikte 2017 yılı sonunda yüzde 65 oranına yükselteceğiz. Hedefimiz 2020 yılında yüzde 95 seviyesine çıkartmak olacaktır.” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.