İstanbul’un trafiğini bir tek araç sürücüleri çekmiyor!

İstanbul’un trafiğini bir tek araç sürücüleri çekmiyor!

Burası İstanbul'un en yoğun semtlerinden biri olan Maslak... Yüzlerce şirketin bulunduğu dev plazalarda çalışan on binlerce vatandaş her gün işe gidip...

Burası İstanbul'un en yoğun semtlerinden biri olan Maslak... Yüzlerce şirketin bulunduğu dev plazalarda çalışan on binlerce vatandaş her gün işe gidip gelirken bu çileyi yaşıyor.

İstanbul’daki iş dünyasının kalbi sayılan Maslak’ta çalışan on binlerce vatandaş her gün, her saat hatta her dakika aynı çileyi çekmek zorunda…

Şehrin en büyük problemi olan araç trafiği, burada yayaları da etkiliyor.

Özellikle, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) metro istasyonu çıkışındaki trafik ışıkları vatandaşları kelimenin tam anlamıyla canından bezdiriyor.

Şöyle ki; araçlara tam 120 saniye yanan yeşil ışık, yayalara sadece 18 saniye yanınca, karşıdan karşıya geçmek isteyenlerle dolan yolda tam bir kaos yaşanıyor.

Acelesi olanlar ya da beklemekten bunalanlar ise, canlarını tehlikeye atarak araçların arasından karşıya geçiyor.

Bu da yetmezmiş gibi, kendilerine 18 saniye verilen insanlar bir de minibüs ve taksilerle ‘savaş’ vermek zorunda kalıyor. Trafik ışıklarının altındaki yaya geçidinde yolcu almak için uzun süre bekleyen minibüs ve taksiler, karşıdan karşıya geçmek isteyenlere engel oluyor.

maslak-880-3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak:SÖZCÜ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.