“işsizliğin önüne ancak planlı istihdamla geçilir”

 “işsizliğin önüne ancak planlı istihdamla geçilir”

    ** Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker yaptığı açıklamada, “İşsizliğin önüne ancak planlı istihdamla geçilir”...

 

 

 

 

** Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker yaptığı açıklamada, “İşsizliğin önüne ancak planlı istihdamla geçilir” dedi.

 

İşsizlik oranlarının yüksek çıkması ve sağlık ile ilgili okullardan mezun genç sağlıkçıların atamalarının yapılmaması nedeniyle mağdurlar  ile birlikte Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker Şube de basın açıklaması yaptı.

 

Çeker yaptığı açıklamada, “Devletin Kamuda sağlık alanında her yıl yaptığı istihdam ise en fazla 14 bin seviyelerine ulaşabilmektedir. Yani kısacası her yıl 33 bin sağlıkçı genç arkadaşımız işsizler kervanına katılmaktadır. Ataması yapılmayan sağlık çalışanlarının sıklıkla eylemlerine ve yaptığı girişimlere şahit olmamızda arkadaşlarımızın nasıl bir sıkıntı içerisinde olduğunu anlatmaya yeterlidir.

Bu kadar işsiz sağlık çalışanı varken sağlıkta da istihdam eksikliğinin olması ayrı bir tuhaf durumu ortaya koymaktadır. Sağlık personeli eksikliği nedeniyle üniversite ve devlet hastanelerinde servisler kapatılmaktadır. Çalışanlar aşırı bir iş yükünün altında adeta ezilmektedirler. 

SİMİTÇİLİK YAPIYORLAR

Kocaeli en fazla göç alan il olmasına rağmen nüfus artış hızına göre personel istihdam edilmemektedir. Ayrıca AB Standartlarına erişebilmek için 455 bin ebe hemşireye ihtiyacımız vardır. Bu sayı mevcut görev yapan ebe hemşirelerimizin iki katından daha fazla personel açığı olduğuna göre bu gün Sağlık ile ilgili okullardan mezun olmuş bir çok genç sağlıkçının kamuda istihdam sağlanmadığı için yetişmiş kalifiye eleman genç sağlıkçılar inşaatlarda amelelik yapmakta, pazarda işportacılık, kafelerde garsonluk veya simitçilik yapmaktadır.

KÖLE DÜZENİ KURULUYOR

Hükümet PDC’ye göre personel istihdamı sağlamadığı için hem halkımızın kolay ulaşıla bilir sağlık hizmeti almasını engellemekte, mevcut çalışana da haddinden fazla iş yükü yükleyerek ağır iş yükü altında ezilmesine ve düşük ücretle çok iş yaptırarak adeta modern köle düzeni kurulmasına sebebiyet vermektedir. Şimdi sormak istiyoruz; Hem işsizlik var, hem de ihtiyaç varken niçin planlı bir istihdam politikası yürütülmemektedir. Gençlerimiz eğitimlerini aldıkları alanda vatana ve millete hizmet etmek dururken neden işsizliğin pençesinde kıvranmakta ve başka işlere zorlanmaktadırlar.

ACİL OLARAK DÜZELTİLMESİ GEREKİYOR

Bu sorunun acilen düzeltilmesi gereklidir. Geleceğe umutla bakabilmek için genç işsizlik oranını daha makul rakamlara indirmekten başka yol yoktur. Başımızı kuma gömmeyelim. Sağlıkla ilgili okulları bitirmiş olan genç sağlık çalışanlarını boş pozisyonlara atamalarının ivedilikle yapılarak hem işsiz sayısının azaltılmasına katkı sunulsun hem de halkımızın kolay ulaşılabilir, kaliteli sağlık hizmeti alması sağlanmış olur, sağlık çalışanında ağır iş yükü altında ezilmesine son verileceği gibi, modern kölelik, ucuz iş gücüde ortadan kaldırılmış olur. “

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.