“İnsan haklarıyla insandır”

“İnsan haklarıyla insandır”

 Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler ‘’10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’’nü  nedeniyle bir açıklama yaptı.Çiler...

 

Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler ‘’10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’’nü  nedeniyle bir açıklama yaptı.

Çiler yaptığı açıklamada şunları ifade etti, “ 10 Aralık günü başlayan “Dünya İnsan Hakları Haftası’’nın tüm insanlığa, birlik beraberlik, barış, huzur ve mutluluk getirmesini temenni eder, insanların doğuştan itibaren eşit haklara sahip olduğunu ifade eden İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ nin kabulünün 69. Yıldönümünü kutlarım. Cinsiyet, etnik köken, dini inanç, gibi özelliklere bakılmaksızın herkesin sahip olduğu hakların bütününü ifade eden, Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Komisyonu tarafından Haziran 1948'de hazırlanan İnsan Hakları Bildirisi, 10 Aralık 1948'de Paris'te kabul edilmiştir. Türkiye, Birleşmiş Milletler’in kurucu üyelerinden birisi olarak İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi'ni ilk onaylayan ülkeler arasında yer almış ve insan hakları konusundaki önemli kararların verilmesinde etkin olmuştur. 10 Aralık tarihinin ‘’Dünya İnsan Hakları Günü’’ olarak kabul edilmesiyle, insan hakları bilincinin yaygınlaştırılması; insan haklarının güvence altına alınarak; gelecekteki huzurun sağlanması da hedeflenmektedir.

FARKLILIKLAR ZENGİNLİĞİMİZDİR

“10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü” nde, insan hak ve özgürlüklerini benimseyerek sahip olduğumuz farklılıkları sevgi, saygı ve hoşgörü duygularıyla birer zenginlik olarak görmemiz gerektiğini vurgular, bu değerlerin tüm insanlık tarafından geleceğe taşınması için azim ve kararlılık göstermemiz gerektiğini ifade ederim.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.