İlk gelen ülke güllerle karşılandı

İlk gelen ülke güllerle karşılandı

  Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin 10. 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali bu yıl “Spor ve Çocuk Oyunları” temasıyla gerçekleştirilecek. 41...

 

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin 10. 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali bu yıl “Spor ve Çocuk Oyunları” temasıyla gerçekleştirilecek. 41 ülkeden 1000 çocuğun misafir edileceği 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali için  misafir ülke grupları da birer birer Kocaeli’ye gelmeye başladı. Bu yıl 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali için kente ilk olarak Kırgızistan grubu geldi.

 AİLELERLE BULUŞTULAR

Büyükşehir Belediyesi hizmet binası önünde hatıra fotoğrafı çektiren Kırgızistan grubu, daha sonra evlerinde misafir olacakları ailelerle buluşmak üzere 28 Haziran Ortaokulu’na gittiler. Burada dakikalarca konuk arkadaşlarını bekleyen Türk ailelerinin gözlerinde heyecan ve sevinç hâkimdi. Burada büyük bir sevinçle karşılaşan Kırgız çocuklar güllerle karşılandı.

 ÖMÜR BOYU SÜRECEK DOSTLUKLAR OLUŞUYOR

Çocuklar, Türk misafirperverliğine yakışır biçimde yabancı misafirlere gül verirken, aileler de grup liderlerine çiçek takdim ettiler. Kırgız çocuklar, festival boyunca beraber yaşayacakları Türk aileleri ile tanıştılar. Misafir çocuklar Türk ailelerin yanında Türk kültürünü öğrenirken, kendi kültürleri hakkında da çok şey paylaşacaklar. Bu paylaşımlar gelecekte ömür boyu sürecek dostluklara dönüşecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.