İlçe sağlık müdürlüğünden otizm anlatıldı

İlçe sağlık müdürlüğünden otizm anlatıldı

  Darıca İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından vatandaşlara Otizm Eğitimi konusunda bilgilendirme yapıldı.Darıca KOMEK Kurs Merkezi’nde dün...

 

 

Darıca İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından vatandaşlara Otizm Eğitimi konusunda bilgilendirme yapıldı.

Darıca KOMEK Kurs Merkezi’nde dün düzenlenen Otizm Eğitiminde Darıca İlçe Sağlık Müdürlüğü personellerinden Sosyal Çalışmacı Hülya Ceylan tarafından verilen eğitimle Darıcalı vatandaşlar bilgilendirildi. Darıca İlçe Sağlık Müdürlüğü personellerinden Sosyal Çalışmacı Hülya Ceylan, otizmli kişilerin, bünyeleri el verdiği sürece kimseye bağlı olmadan eksiksiz bir yaşam sürebilecekleri aileleri tarafından bilinmesi gerektiğini ifade etti. Hülya Ceylan, otizmli bir birey geleceği hakkında kendi kararlarını alabileceğin belirterek, “Sonuçlara varılırken sadece gözlemcinin görüşleri değil otizmli bireylerin de istekleri ve kararları göz önünde bulundurulmalı.

TOPLUMA KATILMALARINI SAĞLANMALI

Kimseye muhtaç olmadan yaşayabilmeleri mümkündür ancak otizmli çocuğu olan birçok aile bunun farkında değildir. Bu olanağın verilebilmesi için gerekli ortamın sağlanması gerekir. Çocuğunuzun psikiyatri hastanelerinde veya bakım enstitülerinde toplum yaşamından izole edilerek yaşamalarına göz yummamalı ve topluma katılmalarını sağlamalısınız. Yapılan tüm tedaviler ve eğitim süreçleri gibi gerçekleştirilen tüm gelişmeleri raporlamaları ile birlikte düzenli tutmanızı tavsiye ederiz.” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.