“İçerik bakımından skandal hale geldi”

“İçerik bakımından skandal hale geldi”

EĞİTİM SEN’DEN REHBER ÖĞRETMENLİK AÇIKLAMASI:Eğitim Sen Kocaeli Şube Sekreteri Levent Yurtsever, “Milli Eğitim Bakanlığı’nın Rehber öğretmenlerle...

EĞİTİM SEN’DEN REHBER ÖĞRETMENLİK AÇIKLAMASI:

Eğitim Sen Kocaeli Şube Sekreteri Levent Yurtsever, “Milli Eğitim Bakanlığı’nın Rehber öğretmenlerle ilgili yönetmelik değişikliğinin içerik bakımından skandal hale geldi” dedi.

Eğitim Sen Kocaeli Şubesi, Milli Eğitim Bakanlığı(MEB) tarafından değiştirilen Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri Yönetmeliği ile ilgili basın açıklaması düzenledi. Açıklamayı yapan Eğitim Sen Kocaeli Şube Sekreteri Levent Yurtsever, MEB’in bugüne kadar eğitim alanına yönelik yaptığı yasal değişiklikler ve pratik uygulamalar ile eğitim sisteminde içinden çıkılmaz sorunlar yarattığını belirterek, “MEB'in bu konudaki son adımı, Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri Yönetmeliği’nin değiştirilerek, içerik bakımından skandal sayılabilecek bir hale getirmiş ve imza için Başbakanlığa göndermiş olmasıdır” dedi.

“HİÇBİR GÖRÜŞ ALINMADI”

Bu değişikliğin eğitimin niteliğini doğrudan etkileyeceğini dile getiren Yurtsever, “Böylesine önemli bir konuda alanında uzman bilim insanlarından, sorunun muhatabı olan rehber öğretmenlerden, eğitim sendikalarından hiçbir görüş ve öneri alınmadan yapılan değişikliklerle, rehber öğretmenlere yönelik nöbet, sınav gözetmenliği, ders/etüt görevleri, haftada 40 saat çalışma zorunluluğu vb. gibi eğitimde rehberlik ilkelerine temelden çelişen adımlar atılmak istenmektedir” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.