HÜKÜMET ERTELEMEZ İSE BAŞLAYACAK

HÜKÜMET ERTELEMEZ İSE BAŞLAYACAK

Birleşik Metal’de grev günüBirleşik Metal İş Sendikası Gebze Şubesi’ne bağlı General Electrik, Schneider Electirc ve Schneider Enerji işyerlerinde...

Birleşik Metal’de grev günü

Birleşik Metal İş Sendikası Gebze Şubesi’ne bağlı General Electrik, Schneider Electirc ve Schneider Enerji işyerlerinde toplam 2 bin 200 işçi TİS görüşmelerinde uyuşmazlıkla sonuçlanması sonucu bugün büyük olasılıkla greve çıkıyor.

Gazetemize açıklama yapan Birleşik Metal İş Sendikası Gebze Şube Başkanı Necmettin Aydın,  işveren sendikası Elektromekanik Metal İşverenleri Sendikası (EMİS) ile yürütülen Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmelerinden tıkanma yaşanması sonucu uyuşmazlık tutanağı tutulduğunu ve  işçilerle yapılan görüşmeler sonucu grev kararı alındığını söyledi. Aydın, “20  Ocak 2017 Cuma günü (bugün)  büyük bir olasılıkla grev başlayacak. Şu ana kadar (19 Ocak) bir gelişme sağlanamadı.  Tabi sendika olarak biz öncelikle işçilerin, üyelerimizin haklarını ve hukuklarını savunuyoruz. Ancak şu da bir gerçek ki  greve çıkmamız durumunda grevin hükümet tarafından ertelenmesi gibi bir riskte var.  Her şeye karşı  sendika olarak hazırız ve mücadelemiz sürecek”dedi.

Haber: Cengiz Akgün

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.