Hollywood’un en büyük yapımcısına bir tokat da eşinden geldi

Hollywood’un en büyük yapımcısına bir tokat da eşinden geldi

Aşık Shakespeare, Kill Bill, New York Çeteleri ve Pulp Fiction gibi filmlerin yapımcısı dünyaca ünlü Weinstein Company'nin eşbaşkanı Harvey Weinstein'ın...

Aşık Shakespeare, Kill Bill, New York Çeteleri ve Pulp Fiction gibi filmlerin yapımcısı dünyaca ünlü Weinstein Company'nin eşbaşkanı Harvey Weinstein'ın yıldızlara seks ve taciz suçlamasında sıcak bir gelişme yaşandı. Şirketinden kovulan Weinstein'a bir tokat da eşinden geldi.

Hollywood, geçtiğimiz hafta ünlü oyuncuların yapımcı Harvey Weinstein hakkında attığı iddiaları konuşmaya devam ediyor. Başta Ashley Judd olmak üzere birçok isim Weinstein’ın kendilerini taciz ettiğini ve cinsel istismarda bulunduklarını söylerken, Hollywood bu iddialar üzerine ikiye bölünmüştü.

Weinstein'dan iki çocuğu olan 41 yaşındaki Chapman avukatıyla kamera karşısına çıktı ve gözyaşlarına hakim olamayarak, ünlü yapımcıyı terk ettiğini duyurdu.

Weinstein’dan iki çocuğu olan 41 yaşındaki Chapman avukatıyla kamera karşısına çıktı ve gözyaşlarına hakim olamayarak, ünlü yapımcıyı terk ettiğini duyurdu.

Aralarında Merly Streep, Uma Thurman ve Nicole Kidman gibi isimler sessiz kalırken, Judi Dench, Brie Larson ve Rose McGowan başta olmak üzere birçok isim iddiaları desteklemişti. Öte yandan Angelina Jolie de iddiaları desteklerken, henüz 23 yaşındayken Weinstein’ın otel odasının kapısını zorladığını söyledi. Gwyneth Paltrow, Asia Argento ve Katherine Kendall gibi isimler de benzer durumlarla karşı karşıya kaldığını dile getirdi.

Bu gelişmeler yaşanırken Weinstein Company’nin yönetim kurulundan 3 isim istifa ettiklerini duyurmuş, kısa süre sonra da yönetim kurulu resmen Weinstein’ın kovulduğunu açıklamıştı. Bu şoku üzerinden atlatamayan Weinstein’a son tokat ise eşinden geldi. Dün avukatıyla basın mensuplarının karşısına çıkan 41 yaşındaki Georgina Chapman, kocasını terk ettiğini duyurdu.

Angelina Jolie de Weinstein'ın kendisini taciz ettiğini duyurdu.

Angelina Jolie de Weinstein’ın kendisini taciz ettiğini duyurdu.

10 yıldır Weinstein ile evli olan Chapman, “Weinstein’ın elinde acı çeken bütün kadınlar için kalbim kırılıyor” dedi.Yaşananların ardından Weinstein ise adeta yaptıklarını itiraf edercesine bir hamle yaptı. Weinstein, seks sorununu çözmek için Avrupa’da rehabilitasyona gitmeye karar verdiğini açıkladı. Amerikan basınında yer alan bir diğer iddiaya göre ise Weinstein’ın geçmişte, 8 kadına para vererek susturduğu ortaya çıktı.

İddiaların ardından ABD’nin eski başkanlarından Barack Obama da bir açıklama yayınladı. Obama, “Eşim Michelle’le Harvey Weinstein hakkındaki haberlere iğrenerek bakıyoruz. Parasına ya da statüsüne bakılmaksızın, kadınlara böyle davranan ve onları aşağılayan birinin kınanması ve hakkında işlemlerin yapılması gerek. Kız çocuklarımızı güçlendirdiğimiz ve erkek çocuklarına da saygıyı öğrettiğimiz bir kültür yaratarak gelecekte benzer durumların yaşanmasını engelleyebiliriz” dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak SÖZCÜ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.