Himmet bedeli ilçelerde 200, illerde 500 bin liraydı

Himmet bedeli ilçelerde 200, illerde 500 bin liraydı

İşadamlarıyla yılda bir kez himmet toplantıları yapıldığını belirten itirafçı astsubay, “Belirlenen himmet rakamı taksitlere bölünür, paralar...

İşadamlarıyla yılda bir kez himmet toplantıları yapıldığını belirten itirafçı astsubay, “Belirlenen himmet rakamı taksitlere bölünür, paralar kolej veya derneklerin kasalarında toplanırdı” dedi

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminden sonra gözaltına alınan ve etkin pişmanlıktan yararlanarak itirafçı olan bir astsubay örgüte ilişkin önemli bilgiler verdi.

FETÖ evlerinde ‘abilik' yaptığını aktaran astsubay, kamuya yerleştirilecek elemanlarla ilgili olarak örgütün özel çalışma yaptığını aktardı. İtirafçı astsubay, FETÖ'nün KPSS'ye girmeyi düşünen öğrencileri özellikle Adalet Bakanlığı'nın açtığı ‘infaz koruma memurluğu, zabıt katipliği, mübaşirlik' sınavlarına yönlendirdiğini vurguladı.

MÜBAŞİRLİĞİN KOD ADI: SESİ GÜZEL

Çaldıkları soruları örgüt elemanlarına veren FETÖ'cülerin kamu sınavları için kod isim kullandıkları da astsubayın itiraflarıyla ortaya çıktı. FETÖ'cülerin, mübaşirlik sınavı için “sesi güzel”, zabıt katipliği için “zafer”, astsubaylığa ‘master', subaylığa da ‘doktor' kod adını kullandığı öğrenildi. İtirafçı astsubay, örgütün topladığı himmete ilişkin ise şu bilgileri verdi:

ÖNCE İŞ, SONRA HİMMET: KPSS'ye girmek isteyen şahısların, infaz koruma memurluğu, zabıt katipliği, mübaşirlik gibi mesleklerin sınavlarına girmeleri yönünde ayrı bir çalışmaları bulunuyordu. Meslekleri kazanan kişilerden bekar olanlardan ayda 500 TL, evli olanlardan 250 TL himmet adı altında para alıyorlardı. Yabancı dil bilenlere yönelik de özel bir çalışmaları vardı. Bu şahıslar için özel çalışma mekanları ayarlanırdı. Yabancı dil sınavlarına bu şahıslar girdirilirlerdi. Bu kişilerin tüm bilgileri toplanır bir görevli tarafından Ankara'ya gönderilir daha sonra devletin belli kurumlarında işe başlarlardı.

HİMMET BEDELİ: Sadece himmet bedelinin belirlenmesi için ayrı sohbet toplantıları ayarlanırdı. Himmet toplantıları il ve ilçelerde yılda bir kez mahalde bulunan yapıya ait yurtlarda yapılırdı. Benim bulunduğum ilçede işadamı başına yıllık himmet 200 bin TL'yi bulmaktaydı. İl merkezinde kişi başına 500 bin TL'yi bulmaktaydı. Söylenen rakamlar yıl içerisinde aylık taksitlere bölünürdü. Toplanan paralar örgüte bağlı kolej veya derneklerde bulunan kasalarda tutulurdu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak:SÖZCÜ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.