“Herkesi kendi bilgisi kurtaracak”

“Herkesi kendi bilgisi kurtaracak”

 GTO’da deprem öncesi ve sonrası afet bilinci konusunda konuşan İTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu; “Afet anında ilk 72 saat herkesi...

 

GTO’da deprem öncesi ve sonrası afet bilinci konusunda konuşan İTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu; “Afet anında ilk 72 saat herkesi kendi bilgisi ve aldığı önlemler kurtaracak, başka kimseden yardım beklemeyin” dedi.

İnşaat Mühendisleri Odası Gebze Temsilciliği tarafından GTO Meclis Salonunda düzenlenen seminerde konuşan İTÜ Öğretim Görevlisi ve Kızılay Başdanışmanı Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, herkesin afete hazır bir şekilde yaşaması gerektiğini söyledi. Afet bilincinin bir kalkınma projesi olduğunu söyleyen Kadıoğlu, küçük önlemlerle çok daha büyük kazaların önlenebileceğine dikkat çekti. Afete hazırlığın evden başladığını söyleyen Kadıoğlu, afetle ilgili ortalıkta dolaşan bilgilerin birçoğunun da yanlış olduğuna dikkat çekti. 17 Ağustos depreminin ardından 18 yıl geçtiğini ve önlem almak yerine hala daha toplumun kafasının karışık olduğunu söyleyen Kadıoğlu, Marmara’da 177 km fay hattı olduğunu, hepsini de kırılma süresinin dolduğunu ifade etti. En kötü senaryoya göre hazırlık yapılması gerektiğini söyleyen Kadıoğlu, kentsel dönüşümün önündeki engellerin kaldırılması gerektiğine değindi ve en büyük engelin de belediyeler olduğunu vurguladı. Afet yönetiminin riski yönetmekle başladığını da ileri süren Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu; “Herkes, her kurum, her tehlikede ne yapılması gerektiğini bilmeli. Bizi deprem değil çürük binalar ve alınmayan önlemler öldürüyor” dedi. Kadıoğlu’na konuşma sonrası GTO Başkanı Çiler, Kızılay Başkanı Tunçel ve İMO Gebze Temsilcisi Kadıoğlu birlikte teşekkür plaketi verdi.



HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.