Hem karne, hem mesaj verdi! 

Hem karne, hem mesaj verdi! 

 Türkiye genelinde olduğu gibi Gebze’de de dün binlerce öğrenci karne coşkusu yaşadı. Törene katılan Gebze Kaymakamı Hasan Gözen,  öğrencilere...

 

Türkiye genelinde olduğu gibi Gebze’de de dün binlerce öğrenci karne coşkusu yaşadı. Törene katılan Gebze Kaymakamı Hasan Gözen,  öğrencilere karne verirken, anne ve babalara da mesaj verdi.

Gebze Kaymakamlığı tarafından düzenlenen resmi karne töreni Arif Nihat Asya Ortaokulunda gerçekleşti. Törene Gebze Kaymakamı Hasan Gözen, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Gebze Mili Eğitim Müdürü Şener Doğan, Milli Eğitim Şube Müdürü Celil Demirci, STFA Lisesi Müdürü Muhammet Erbaş, öğrenciler ve veliler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda konuşan İlçe Mili Eğitim Müdürü Şener Doğan, başarılı bir eğitim yılı geçirdiklerini ifade ederek, Gebze sınırları içerisinde 76 bin 557 öğrencinin tatile girdiğini belirtti. 7 okul ve 176 derslik inşaatının devam ettiğini söyleyen Doğan, 21 bin 390 kişiye de özel kurslar verildiğine dikkat çekti.

Gebze Kaymakamı Hasan Gözen ise “Hepimizin amacı ülkesine ve milletine bağlı iyi bireyler yetiştirmektir” dedi. Millet olarak toplumda “Okul çocuğu en iyi yetiştirme yeridir türünden bir hastalığımız var” diyen Gözen; “Okulun dışına çıktığı andan itibaren çocuklarımızı bekleyen tehlikeler de var. Onun için burada anne ve babaya da büyük görevler düşüyor. Çocuklarımıza hayatın gerçeklerini ve tehlikenin ne olduğunu anlayana kadar daha fazla sahip çıkmamız gerekiyor. Bunun için çocuklarımızın çok yakından takip etmeliyiz. Gebze olarak işimiz daha da zor ama farklı kültürlerde insanların barış içerisinde bir arada olması bizi daha da mutlu ediyor ve işimizi daha da kolaylaştırıyor. Anne ve babaların çocukların yaz tatili için mutlaka iyi bir planlama yapması gerekiyor. Yani çocuklar yarın ne yapacağım diye düşünmemesi gerekir. Çocuklarımızı belli amaç ve hedeflere götürecek kitapları tavsiye etmeli ve onlara yol gösterici olmalıyız. Yani boşlukta olan değil, ne yapacağını bilen bir nesil istiyoruz. Çocuklarımız bu dönemde sadece bilgisayar ve TV karşısında sadece alıcı olmamalı, özellikle belediyelerin düzenlediği yaz dönemi kültürel ve sportifi faaliyetlerin içerisinde yer almalı. Bu konuda hepimizin çok ciddi sorumlulukları var ve hepimize önemli görevler düşüyor” dedi.

Ardından Gazi ilköğretim Okulu “Romanların Farkındalığı” adı altında oluşturulan ve hepsi Roman çocuklarından oluşan halk oyunları gösterisi sunuldu. Okul bağlama ekibinin Türkülerinin ardından “Öğretmenim” şiiri okundu ve program 8-G sınıfı öğrencilerinin Silifke yöresi halk oyunları gösterisi ve okulun eğitim ve sportif faaliyetlerinde dereceye giren öğrencilere ödüller verilmesi ile program sona erdi. Protokol üyeleri daha sonra okulun en başarılı sınıfı 8-A sınıfından öğrencilere karne dağıttılar.






HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.