HAYVANAT BAHÇESİNE AİT OLDUĞU İDDİA EDİLEN KESİM YERİ MÜHÜRLENDİ

HAYVANAT BAHÇESİNE AİT OLDUĞU İDDİA EDİLEN KESİM YERİ MÜHÜRLENDİ

İstanbul’da yaşayan ve orada çalışmalar yapan hayvan aktivisti Elif NARİN ve Murat Cem YETKİN’e gelen ihbarlarla, arkadaşlarımız verilen adrese gitti....

İstanbul’da yaşayan ve orada çalışmalar yapan hayvan aktivisti Elif NARİN ve Murat Cem YETKİN’e gelen ihbarlarla, arkadaşlarımız verilen adrese gitti. Darıca’da ki bu adreste ihbarı onaylayan çok sayıda at ve eşek kafaları bulunduğunu gördüler. GE-DAR (Gebze-Darıca Hayvan Hakları Hareketi Topluluğu) olarak arkadaşlarımıza destek verdik.  Darıca Belediyesi Zabıta Amirliğine ve Kocaeli İl Tarım Müdürlüğüne haber verildi.  Emniyet güçleri ise tedbir amaçlı yanımızdaydı.

Darıca Hayvanat Bahçesi’ne ait olduğu söylenen bu arazide görüntü çok kötüydü, aynı zamanda çok ağır bir koku vardı. At ve eşek kafaları gelişigüzel çevreye atılmıştı. Yığılı bulunan çöp poşetlerinde ne olduğunu hava karardığı için göremedik ancak çok kötü kokular geliyordu.  Çevrede çok sayıda fare vardı. Atların kesildiği iddia edilen yer ise korku filmlerini andırıyordu. Duvarlar tavana kadar kan içindeydi, hayvanların bağlandığı ipler hala oradaydı.

Hayvanat Bahçesi Eğitim ve Pazarlama Müdürü Gökmen Aydın olay yerine geldi ve "Dünyanın her yerinde sakatlanan bir canlı uyutulur. Ölmüş bir hayvanı bizim alıp, kesip, hayvanat bahçesindeki hayvanlara servis etme gibi bir imkânımız yok. Çünkü o hayvan hastalıklı olabilir. Hayvanat bahçesi içerisinde böyle bir vaka ayda belki bir kez olur. Biz hayvanlarımızın besinlerinin çoğunu et borsasından veya mandıralardan alıyoruz. Onda da insanın yiyemeyeceği kalitede olan ucuz eti alıyoruz. Bunu hayvana servis ediyoruz. Buradaki hayvanlar hayvanat bahçesindeki canlılar için kesiliyor" şeklinde konuştu.

Ancak yerdeki at ve eşek kafalarının sayısı oldukça fazlaydı ve kısa süre önce atıldığı belliydi. Yani aslında uzun aralıklarla yapılan bir işlem değildi bu, aynı zamanda duvardaki kan da çok sayıda hayvanın kesildiğinin kanıtıydı.

Belli periyotlarla kesilse bile, halkın sağlığını koruyucu önlemlerin alınması gerekiyor. Burası resmen salgın hastalıklara davetiye çıkarıyor. Ayrıca resmi kurumların bu kesimleri ne derece denetlediği de bilinmiyor. Bizler bu etlerin kalitesini ve hayvanların durumlarını bize belirtilen beyan dışında bilmiyoruz. Bildiğimiz ve gördüğümüz kabul edilemez bir şekilde kesimlerin olduğu ve etrafın at, eşek, köpek bilimum canlı cesetleriyle dolu olduğudur. Bizler burada gerçek bir araştırma yapılarak, bu beyanın doğru olup olmadığını ve ortaya çıkarılması gerektiğini düşünüyoruz. Kaldı ki;

Kesimlerin yapıldığı iddia edilen alanlar zabıta ve tarım müdürlüğü ekipleri tarafından mühürlenerek kapatıldı. Bizler buranın kapatılmasını istiyoruz ve bu konuda arkadaşlarımız savcılığa suç duyurusunda bulunacaklar. Buradaki görüntü yaşananları açıkça ortaya koyduğu gibi, yerleşim yerleriyle iç içe olan, bu arazideki hayvan cesetleri, fareler, koku hastalıklara davetiye çıkarıyor. Bizler hayvan severler olarak hem hayvanların yaşama hakkını savunuyoruz, hem de etrafta yaşayan halkımızın herhangi bir salgın hastalığa sebebiyet verilmemesi gerektiğini düşünüyoruz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.