Hava durumu 16 Ağustos: İstanbul dikkat! Bu sefer rüzgarla birlikte geliyor!

Hava durumu 16 Ağustos: İstanbul dikkat! Bu sefer rüzgarla birlikte geliyor!

Hafta başında beklenen yağmur dalgası yurda giriş yaptı. Dün kendini hafif şekilde hissettiren yağmur bugün sabah saatlerinden itibaren Karadeniz üzerinden...

Hafta başında beklenen yağmur dalgası yurda giriş yaptı. Dün kendini hafif şekilde hissettiren yağmur bugün sabah saatlerinden itibaren Karadeniz üzerinden Marmara Bölgesi'ne giriş yapmaya başladı. Yağmurla beraber bu sefer rüzgar da etkili olacak...

Beklenen yağmur geldi, sıcak hava bir süreliğine mola verecek. İstanbul’a sabah saatlerinden itibaren yaklaşmaya başlayan yağışlı havayla birlikte sıcaklıklar düşecek ve yağmur rüzgarla birlikte etkili olacak. Özellikle Trakya ve İstanbul’da etkili olacak yağışlar için Meteoroloji uyarısında, sabah saatlerinden itibaren İstanbul’da görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların orta kuvvette ve yer yer kuvvetli olabileceği konusunda uyardı.

SAĞANAK YER YER ETKİLİ OLMAYA BAŞLADI

Meteoroloji’nin dün uyardığı İstanbul’un üstünü sabah saatlerinde bulutlar kapladı. Kısa süre sonra da yağmur başladı. Sağanak yağmur yer yer etkili oluyor.

yaghmur-gorsel-1

SEL, YILDIRIM, SU BASKINI UYARISI!

Bu sabah etkili olacak olan yağmur hakkında Meteoroloji’nin dün yayınladığı uyarı korkuttu. Yer yer kuvvetli olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını, yıldırım, trafikte aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. Yağmurun metrekareye 10-30 kilogram arasında düşmesi bekleniyor.

RÜZGAR DA ETKİLİ OLACAK

Yapılan son değerlendirmelere göre; Parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, Orta ve Doğu Akdeniz’in iç kesimleri (Toroslar Mevkii), İç Anadolu, Karadeniz ve Doğu Anadolu bölgeleri ile Adıyaman çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah saatlerinde İstanbul ve Kocaeli, öğle saatlerinden sonra Erzurum, Kars, Ardahan ve Ağrı çevrelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 mm) olması bekleniyor. Genellikle kuzey, Akdeniz kıyı kesimleri ile güneydoğu bölgelerde güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ile Kıyı Ege’ de yer yer kuvvetli olarak (30-60 km/sa) eseceği tahmin ediliyor.

HAFTA SONUNA KADAR YAĞMUR VAR

yagmur-istanbul

SARIKAMIŞ BEYAZA BÜRÜNDÜ!

Sarıkamış'ta sağanak yağmurun ardından fındık büyüklüğünde dolu yağdı. Yağan dolu, bir anda etrafı beyaza bürüdü.

sarikamis2

Sarıkamış'ta gece aniden bastıran sağanak yağmurun ardından etkili olan dolu, ilçe merkezini beyaza bürüdü. Yaklaşık 10 dakika süren dolu yağışı sonrası beyaza bürünen ilçede vatandaşlar ise şaşırdı.

Sağanak yağmur ardının dolunun etkili olduğu Sarıkamış'ta, 10 dakika etkili olan dolunun ardından vatandaşlar ev işyerlerin önünü temizledi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak SÖZCÜ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.