Hastaneler dijitale geçiyor!  

Hastaneler dijitale geçiyor!  

 Kocaeli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Şenol Ergüney; “HİMSS 6 EMRAM Belgesi denilen ve Avrupa’da yaygın olarak kullanılan bir...

 

Kocaeli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Şenol Ergüney; “HİMSS 6 EMRAM Belgesi denilen ve Avrupa’da yaygın olarak kullanılan bir belgeyi aynı anda üç devlet hastanemizin almasından mutluluk duyuyoruz. İlk olarak Karamürsel, ardından İzmit Seka ve Körfez Devlet Hastaneleri bu belgeyi almaya hak kazandı. 2003 yılından beri devam etmekte olan sağlıkta dönüşüm politikası kapsamında, Sağlık Bakanlığımızın önderliğinde tüm hastanelerimizde dijitalleşme çalışmaları hızla devam etmektedir. “ dedi.

Ergüney; “Son 3 Yıl İçinde Hastanelerin Dijitalizasyonu İçin Ciddi Çaba Sarf Edildi; Genel Sekreterliğimize bağlı tüm sağlık tesislerinde yazışmalar artık elektronik ortamda e-imza ile yapılıyor. Resmi evraklar evden, ofisten, internet ortamındaki her yerden TÜBİTAK tarafından verilen e-imza ile onaylanabiliyor.  Daha milli yazılım PARDUS’a geçme çalışmalarımız başladı. PARDUS’u TÜBİTAK çalışmalarının tamamlanmasının ardından devreye almayı planlıyoruz. 

E-Reçetede Kocaeli Kamu Hastaneleri Türkiye Birincisi; Hastanelerimizde reçetelerimiz eskiden tamamen kâğıtla yazılıyordu. Biz bunu elektronik ortama geçirmek istedik. Tüm reçetelerimizin          e-İmza ile imzalanması için çalışmalar yaptık. Yaklaşık 1 yıl yoğun bir çabadan sonra geçtiğimiz aylarda e-reçete yazımında % 99,5 oranı ile Türkiye birincisi olduk.  ” Dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.