Hakim, ‘Dedikoduların hukuki değeri yok’ dedi

Hakim, ‘Dedikoduların hukuki değeri yok’ dedi

İşte hakim ile Cumhuriyet’in imtiyaz sahibi Akın Atalay arasında geçen o diyalog: ATALAY: Bizim davamızda tanıklar Cem Küçük, Latif Erdoğan, Hüseyin...

İşte hakim ile Cumhuriyet’in imtiyaz sahibi Akın Atalay arasında geçen o diyalog: ATALAY: Bizim davamızda tanıklar Cem Küçük, Latif Erdoğan, Hüseyin Gülerce... Bu seviye ve kalitede yürütülen soruşturmada 9 aydır tutukluyuz.MAHKEME BAŞKANI: Cumhuriyet ile özdeşleşmiş birtakım insanların görüşleri. Bunların bir kısmını tanık olarak çağıracağız. Gülerce’yi değil tabii. Dışarıdan dedikodu mahiyetinde olanların hukuki değeri yok...SÖZCÜ'ye yönelik algı operasyonu ile Cumhuriyet davasının tanıkları, uzun yıllar FETÖ'ye hizmet etmiş isimler. Önceki gün başlayan Cumhuriyet duruşmaları bu açıdan tarihe not düşecek önemli açıklamalara sahne oluyor. Cumhuriyet'in tutuklu İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay FETÖ'ye yıllarca hizmet etmiş isimlerin tanıklığına dikkat çekerek şunları söyledi:

“Suçlanan Cumhuriyet Gazetesi, suçlayan FETÖ üyeliğinden müebbet hapisle yargılanmakta olan, kanunen savcı adayı olması mümkün olmamakla beraber hala daha savcılık yapan biri. Tanıklar Cem Küçük, Latif Erdoğan, Hüseyin Gülerce… Bu kalitede yürütülen soruşturma nedeniyle dokuz aydan beri tutukluyuz.”

Bunun üzerine Mahkeme Başkanı, “Cumhuriyet ile özdeşleşmiş bir takım insanların görüşleri. Bunların bir kısmını tanık olarak çağıracağız. Gülerce'yi değil tabii. Dışarıdan dedikodu mahiyetinde olanların hukuki değeri yok. Mesela (Mustafa) Balbay'ın Alev Coşkun'un gibi” ifadesini kullandı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak:SÖZCÜ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.