Haftanın Konuğu: Köksal Aydın

Haftanın Konuğu: Köksal Aydın

Röportaj- Güven ÇağlayanÖZVERİ – KARAKTER- İSTİKRARYolu sezon başında Gebzespor’la kesişen iş adamı Köksal Aydın’la Gebzespor’a dair samimi...

Röportaj- Güven Çağlayan

ÖZVERİ – KARAKTER- İSTİKRAR

Yolu sezon başında Gebzespor’la kesişen iş adamı Köksal Aydın’la Gebzespor’a dair samimi bir söyleşi gerçekleştirdik. Karşılık beklemeden Gebzespor’a destek veren, iş hayatıyla her kesimden takdir gören, güven duyulan bir isim olan Aydın, fikirleriyle, takım ruhunu uygun duruşuyla her yönetime lazım bir karakter olarak dikkat çekiyor.

KÖKSAL AYDIN KİMDİR?

1977 doğumlu. Aslen Zonguldak’lı evli ve 1 çocuk babası. 1987’den bu yana Gebze’de yaşıyor. Liseyi Endüstri Meslek Anadolu Teknik’te tamamlayan Köksal Aydın, Kocaeli Üniversitesi mezunu. 1992’de başlayan Fabrika hayatını 2003’te Sektörel yapı içerisinde kendi işini kurarak devam ettirdi. Gebze Bölgesinde faaliyet gösteren ve Uluslararası kapsamı olan Ceylan Endüstriyel Otomasyon adlı firmanın ortağı ile birlikte işletmeciliği yapıyor.

GEBZESPOR YÖNETİMİNDE YER ALMAK ONURDUR

Son yapılan kongreyle birlikte Gebzespor yönetiminde yer aldım. Yapılan teklife olabilir diyerek başladık. Yakın dostum Sezai İri’nin aracılığı ile yönetime girdim.  Öncesinde zamanla ilgili sıkıntılarımız vardı. Gebzespor’un maçlarına yönetici olmadığımız zamanlarda da geldim. Geçmişte yaşanan yönetimsel ve finansal sıkıntıların tahribatı oldukça büyüktü. Demoralize olmuş, umudunu kaybetmiş bir camianın umudu olan İlker Çakır yönetiminden yer almak benim için onur verici bir görevdir.

BU EMEKLERİN KARŞILIĞI OLMALI

İlker Çakır 3 yıl önce Gebzespor’u ciddi bir borç yüküyle devraldı. 3 yıl içerisinde maddi manevi büyük emekler verildi. Takımı yeniden kurmak, yeniden başlamak, yada mevcudu düzelterek başlamanın büyük bir mücadele ve özveri gerektiriyordu. Bunun fazlası yapıldı. Geldiğimiz noktada tüm bu emeklerin karşılığı 3.lige çıkarak alınmalı.

UMUTSUZLUK YOK

En başından bu yana umutsuzluk yok. Hedefimiz hala şampiyonluk son maçlarda yapılan teknik taktik ve bireysel bazı hatalar oldu. Ligin boyu kısaldıkça hataların geri dönüşü zor oluyor. Gelinen noktada hiçbir şey bitmiş değil. Biz büyük bir camiayız 3 puanlık sistemde her an her şey olabilir. Mücadelemizi sonuna kadar sürdürmeliyiz.

BİR AN ÖNCE BU LİGDEN KURTULMALIYIZ

Gebzespor sanayisiyle, nüfusuyla, yönetim ve taraftar tarzıyla kesinlikle bu ligleri hak etmiyor. Bu sezon radikal hamleler yapıldı. Daha önce süper ligde forma giymiş, geçen yıl şampiyonluk yaşamış futbolcular ciddi maliyetlerle takıma kazandırıldı. Tüm bunlar Gebzespor’un şampiyon olarak 3.lige çıkması için yapıldı.

BAL LİGİNİN EN ZOR GRUBU

Bizler gibi birçok takım da şampiyonluk hedefiyle sezona başladı. Bana göre tüm Bölgesel Amatör ligin en zor grubu bizim mücadele ettiğiniz 12.gruptur. 3-4 takım ciddi harcamalar yaptı. Sezon sonunda umarım ipi göğüsleyen takım Gebzespor olur.

OLMAYINCA OLMUYOR

Ergene Velimeşe maçında kenetlenme zirveye çıktı. Gebzespor tarihi böyle bir kenetlenme görmemişti. O maç kırılma maçlarından biriydi.

Kazanabilseydik Gebzespor her anlamda level atlayacaktı.  Ancak futbolda beklenmedik sonuçlar her ligde oluyor. Bazen olmayınca olmuyor.

GÜÇLÜ BİR TARAFTARIMIZ VAR

Gebzespor’un güçlü bir taraftar profili var. Başarı geldiğinde Gebzespor daha çok güçlenir. Stat dolar.  İnsanlarda yıllardır oluşan umutsuz yapı var, artık başarının gelmesini istiyorlar. Onlara da hak vermek gerek. Pazar günlerini Gebzespor’a ayırıp takımın alacağı galibiyetle mutlu olacak insanlar var. Onların emeğinin, mücadelesinin tek karşılığı manevi anlamda şampiyonluk olur.

GEBZE’DE ARTIK GEBZESPOR GERÇEĞİ VAR

Gebzespor’un artık şampiyonluğu yaşaması gerekiyor. Büyük emekler verildi Yerel yönetim, sivil toplum örgütleri, halk Gebzespor etrafında tek yürek olmuş durumda. Gebzespor’luluk bilinci büyük bir kitle tarafından kabul görüyor. Bu sezon o sinerjiyi fazlasıyla yakaladık. Bu birlik beraberlik her sezon artarak devam etmeli.

UMUTSUZ DEĞİLİZ

Herkesin başarıya odaklandığı bir sezon yaşıyoruz. Umutsuzluk yok. Futbol 90 dakika. Geride gelip başarılı olmak mutluluğu zirveye çıkarır. Daha güzel olur. İnşallah öyle olur.

GEBZESPOR 3.LİGE ÇIKARSA DAHA ÇOK GÜÇLENİR

Gebzespor 3.lige çıkarsa her konuda rahatlar, ekonomisi, futbol kalitesi, taraftar profili, Alt yapısı  daha güçlü olur. Biz yönetim olarak bunun bilincindeyiz. 

BASKI VAR

 Sezona mutlak şampiyonluk hedefiyle başladık. İmkanlar fazla, herkes şampiyonluk bekliyor. Takımın şampiyon olacak takım gibi oynamasını istiyor. Haliyle bunun bizlerde bile büyük baskısı var. Takım içinde bunun daha çok olduğunu düşünüyorum. Bu bize zaman zaman zarar veriyor. Bu konularda rahatlatıcı hamleler yapılmalı.

MÜCADELEYE DEVAM

Sezon içinde sürekli toplantılar yaptık. Ortak kararlar aldık. Bu iş taraftarıyla, basınıyla, takımıyla yönetimi ve tüm camiasıyla ‘takım ruhu’ gerektirir. Başarıyı da, başarısızlığı da hepimiz sahiplenmeliyiz. Burada bireysel olarak hareket etmek yada hedef göstermek asla doğru olmaz. Gebzespor güçlü bir camiadır. Rakibimiz mutlaka kayıplar yapacaktır. Mücadelemizi sonuna kadar sürdürüp kalan maçlarımızı kazanabilirsek hedefe biz ulaşırız’ diye konuştu.











HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.