Güne keyifli başlamak için uygulayabileceğiniz 5 yöntem

Güne keyifli başlamak için uygulayabileceğiniz 5 yöntem

Hepimiz güne keyifli uyanmak, işe mutlu ve hazır bir şekilde gitmek ve günün geri kalanı için endişeli olmadığımız bir şekilde güne başlamak isteriz....

Hepimiz güne keyifli uyanmak, işe mutlu ve hazır bir şekilde gitmek ve günün geri kalanı için endişeli olmadığımız bir şekilde güne başlamak isteriz. Bunu gerçekleştirmenin yolu herkes için farklıdır fakat bazı şeyler vardır ki bu şeylerin herhangi bir kişiye pozitif bir enerji katmaması neredeyse olanaksızdır.

 

İşte ufak bir dokunuşla güne mutlu, enerjik ve hevesli başlamanın 5 farklı yolu:

Her sabah koca bir bardak su için

Sabah ilk iş olarak su içmek; vücudunuzu tazeleyecek, güne daha dinç bir beden ve zihinle başlamanızı sağlayacak. Ayrıca bunu alışkanlık haline getirdiğinizde sabah içtiğiniz ilk suyun zihninize verdiği alarm, aldığınız olumlu sonuçlarla bağlantılı olarak pozitif olacak.

İlginizi çekebilir: Sağlıklı yaşam önerileri: Su içmek için en doğru zamanlar ve nedenleri

Giyinirken dinleyebileceğiniz enerjik bir playlist hazırlayın

Sabahları, rutinlerimizi uygularken çoğu zaman bizi itecek ve modumuzu yükseltecek bir şeylere ihtiyaç duyarız. Müzik dinlemek çoğu insan için akla gelen ilk seçeneklerden biri. Her sabah ‘ne dinlesem’ diye düşünüp zaman kaybetmek yerine, modunuzu yükselteceğini düşündüğünüz şarkıları bir araya getirip bir playlist hazırlayın. Aynı şarkılardan sıkılmamak için de ayda bir listenizi mutlaka yenileyin.

Güne keyifli başlamak için uygulayabileceğiniz 5 yöntem

Sabah uyanınca yapacağınız şeylerden bir takvim oluşturun

Her gün için yapabileceğiniz ya da deneyebileceğiniz bir yapılacaklar listesi, sabahları uyandığınızda heyecanlı hissetmenizi ve daha hızlı hareket etmenizi sağlayacak. Örneğin, ilk kez deneyeceğiniz bir mısır gevreği, o sabaha özel yakacağınız bir kokulu mum ya da her zaman kahvaltınızı ettiğiniz yerden farklı bir yerde kahvaltı etmeniz gününüzü var olan rutinden koparacak ve gününüze renk katacak.

 

Sosyal medyayı keyfinizi arttırmak için kullanın

Her sabah çoğumuzun ilk yaptığı şey artık elimize telefonumuzu almak oluyor. Madem öyle, bu durumu lehimize çevirebiliriz. Sizi gülümseten, hoşunuza giden videoların ve fotoğrafların olduğu sosyal medya hesaplarını takip edin. Giyinirken, kahvaltı ederken ya da dişlerinizi fırçalarken dinleyebileceğiniz eğlenceli radyo programları keşfedin. Göreceksiniz, güne gülerek başlamak; motivasyonunuzu sandığınızdan daha fazla arttıracak.

Güne keyifli başlamak için uygulayabileceğiniz 5 yöntem

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak: Hürriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.