Gülmen ile Özakça gözler önünde ölüyor!

Gülmen ile Özakça gözler önünde ölüyor!

Süresiz açlık grevinin 108’inci gününü geride bırakan akademisyen Nuriye Gülmen ayağa kalkamaz ve su içemez, öğretmen Semih Özakça da yürüyemez...

Süresiz açlık grevinin 108’inci gününü geride bırakan akademisyen Nuriye Gülmen ayağa kalkamaz ve su içemez, öğretmen Semih Özakça da yürüyemez ve duyamaz hale geldi. Tutukluluklarına yapılan itiraz reddedildi

BURCU CANSU [email protected] @burcu_cansu

Eğitim emekçileri Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın “işimizi geri istiyoruz” talebiyle başlattıkları direnişte 228, süresiz açlık grevinde de 108 gün geride kaldı. Sağlık durumlarındaki bozulma her geçen gün geri dönülemez bir noktaya evrilen Gülmen ve Özakça ile ilgili haberler kaygı verici. Semih Özakça’nın eşi Esra Özakça, Semih’in artık duyamaz olduğunu belirtirken, Nuriye Gülmen’den de görüşe dahi çıkacak mecalinin kalmadığı haberleri gelmeye başladı.

Semih artık duyamıyor

Semih Özakça’nın eşi Esra, Semih’in sağlığı ile ilgili “Semih’in kulakları tıkanmaya başladı.Konuşurken kendi sesini dahi zor duyuyor.Bacaklarında kas ağrısı çok yoğun. Kalça kemiklerinde ağrı var. Her iki gözünde batma hissi olduğunu söylüyor. Boyun ağrısı çok fazla ve sürekli uzanma ihtiyacı duyuyor” dedi.

Nuriye su içemiyor

Özakça, Nuriye’nin sağlığı ile ilgili de “Boyun kasları ve göğüs kaslarında ağrısı çok yoğun. Kas ağrısından boynunu hareket ettiremiyor, kollarını kaldıramıyor. İçtiği bir yudum su bile gaz yapıyor. Artık sıvı alımında zorlanıyor” dedi.

Gerekçe “Delil karartma”

Emek ve demokrasi güçlerinden “Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın sağlık durumları son derece kritik bir aşamada, kaybedilecek vakit yok” çağrısı yapılmasına karşın, tutukluluklarına itiraz “delil karartma ihtimalleri var” denilerek üst mahkeme tarafından reddedildi. 

Doktorlardan tekrar muayene talebi

Ankara Tabip Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Bulut, Gülmen ve Özakça’nın sağlık durumlarını kontrol etme talebiyle Adalet Bakanlığı’na yaptıkları başvurunun 2 Haziran’da “ceza infaz kurumlarında hükümlü ve tutukluların özel muayene ve takibine yönelik bir uygulama bulunmamaktadır” gerekçesiyle reddedildiğini anımsattı. Gülmen ve Özakça’yı muayene için hem Adalet Bakanlığı’na hem de Cezaevi Yönetimi’ne tekrar başvuruda bulunduklarını belirten Bulut, “Bayram geliyor. Bu sebeple talebimize yanıt gecikebilir, durumun ciddiyeti gözönüne alınarak talebimiz bir an önce kabul edilmelidir” diye konuştu.

Cihaner Ombudsman’a başvurdu

CHP İstanbul Milletvekili İlhan Cihaner Gülmen ve Özakça’nın durumuna çözüm bulunması için Kamu Denetçiliği Kurumu’na (Ombudsman) başvurdu. Başvuruda “İnsan haklarına dayalı adalet anlayışı içinde, hukuka ve hakkaniyete uygun bir çözüm bulunabilmesi için Kamu Denetçiliği Kurumu ve Başdenetçiyi göreve çağırıyoruz” denildi. 

Avustralya’dan çağrı: Sessiz kalmayın

Gülmen ve Özakça’nın sağlık durumlarının geri dönülmez bir aşamaya gelirken bir dayanışma çağrısı da Avustralya’dan geldi. Ortak bir açıklama yayımlayan Anadolu Kültür Merkezi (AKM), Avustralya Alevi Bektaşi Federasyonu (AFA), Avustralya Türkiyeliler Kültür Derneği (ATKD), Melbourne Dayanışma (MD), Viktorya Kürdistanlılar Demokratik Toplum Merkezi ( Nav-Kurd), Yaşam Hakkı İçin Ses Ver Avustralya (YHISVA) açlık grevine sessiz kalınmamasını istedi.

Gülmen ve Özakça’nın ölüm sınırında olduğunun belirtildiği açıklamada, “Bizler Avustralya’da yaşayan vicdanlı insanlar ve demokratik kitle kurumları olarak AKP hükümetine sesleniyoruz. Gülmen ve Özakça’nın olası ölümleri acilen durdurulmalıdır! Tutukluluk halleri bir an önce sonlandırılmalı ve işlerine iade edilmelilerdir. Haksızca, hukuksuzca işlerinden atılan tüm kamu emekçilerinin işlerine geri dönmeleri sağlanmalıdır. Hak ve hukukun işlemesi için yargı bağımsız olmalıdır. Adalet yalnız iktidar ve yandaşlarına değil tüm vatandaşlara uygulanmalıdır. Türkiye’de yaşanan tüm haksızlıklara bir an önce son verilmeli ve bütün vatandaşların demokratik koşullarda yaşama, beslenme ve can güvenliği sağlanmalıdır” denildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.