Google Maps’ten büyük yenilik! Masadan kalkmadan gezegenler arası yolculuk…

Google Maps’ten büyük yenilik! Masadan kalkmadan gezegenler arası yolculuk…

Google Maps ile artık dünya dışına doğru seyeehat de mümkün. Yenilenen haritalar özelliği ile Mars, Jüpiter gibi onlarca gezegene masa başından kalmadan...

Google Maps ile artık dünya dışına doğru seyeehat de mümkün. Yenilenen haritalar özelliği ile Mars, Jüpiter gibi onlarca gezegene masa başından kalmadan yolculuk yapabilirsiniz. Issız bölgelere kadar hemen hemen yer yerden görüntü bulunduran Google Maps, şimdi de uzaydan görüntü almaya başladı.

Cassini gözlem robotunun da aralarıda bulunduğu uzay araçaları tarafından alınan görüntüler ile Google Maps üzerinden gezegenler ve ay tek tıkla gezilebilecek. NASA ve Avrupa Uzay Ajansı'nın uzay araçlarından alınan yarım milyon adet görüntüyü kullanarak, Google Maps dün repertuarına onlarca gezegen ve uyduları ekledi. Yeni Maps özelliği Ay, Merkür, Venüs, Plüton, Uluslararası Uzay İstasyonu, ayrıca Satürn ve Jüpiter'in yörüngesinde olan bazı ayların görüntülerini bize sunuyor.

gogle-maps

Google Maps'in web sitesi üzerindeyken uydu görünümüne geçip fare tekerliği veya yakınlaştırma butonları yardımıyla Dünya'dan uzaklaştıktan sonra sol bölüme gezegenlerin ve uyduların listesi geliyor. Buradan dilediğimiz gezegeni veya uyduyu seçerek yarım milyondan fazla görüntüye ulaşabiliriz.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak sözcü

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.