Girişimcilik kursu başlıyor   

Girişimcilik kursu başlıyor  

   **KO-MEK, İŞ-KUR, KOSGEB ve Kent Konseyi Kadın Meclisi’nin ortaklaşa düzenlediği uygulamalı girişimcilik kursu başlıyor.  Her...

 

 

 

**KO-MEK, İŞ-KUR, KOSGEB ve Kent Konseyi Kadın Meclisi’nin ortaklaşa düzenlediği uygulamalı girişimcilik kursu başlıyor.

 

 

Her yıl binlerce kişi göç alan Kocaeli’nde her girişimci bireyin kendi işletmesini kurmasını amaçlayan KO-MEK, İŞ-KUR, KOSGEB ve Kocaeli Kent Konseyi Kadın Meclisinin ortaklaşa düzenlediği uygulamalı girişimcilik kursu başlıyor. Yeni dönemin tanıtım toplantısı Leyla Atakan Kültür Merkezi Toplantı Salonunda KOSGEB Temsilcisi İrfan Sülü, İŞKUR Eğitim Uzmanı Ayhan Pehlivansoy, KO-MEK Eğitim Planlama ve Onay Sorumlusu Abdullah Günenç’in katılımıyla gerçekleştirildi. Girişimci adayların yoğun ilgi gösterdiği toplantıda katılımcılara KOSGEB destekleri hakkında bilgi verildi.

 

 TARIM VE HAYVANCILIK PROJELERİNE DESTEK YOK

 

KOSGEB Temsilcisi İrfan Sülü, yaptığı açıklamada öncelikle KOSGEB’in Tarım, Hayvancılık ve Hayat koçluğu gibi branşlara destek vermediğini açıkladı. Başvuru sürecini ve proje kabulünün safhalarını açıklayan Sülü, “Eğer projeniz onay görür ise açmış olduğunuz işletmenizi 3 yıl boyunca kapatamazsınız veya devredemezsiniz, taahhütname imzalanınca süreç başlamış sayılır” diye ifade etti.

 

HARCAMALARDA GERİ ÖDEME

 

Sülü açıklamasının devamında, “Bayan girişimcinin harcamalarının yüzde 80’ını, bay girişimcinin ise yüzde 60’ini geri ödüyoruz. Bunun yanında “100 bin Türk Lirası geri ödemeli desteğimiz var" diyerek açıklamalarla sözlerini tamamladı.

 Daha sonra açıklama yapan İŞKUR Eğitim Uzmanı Ayhan Pehlivansoy, kursa katılmak için taahhütname ve bilgi formu doldurmanın gerekli olduğunu da belirterek, kursa katılan her sigortasız katılımcıya günlük 20 Türk Lirası harçlık ve kurs boyunca sağlık sigortası yapılacağını ifade etti. KO-MEK Eğitim Planlama ve Onay Sorumlusu Abdullah Günenç ise başvuruların KO-MEK Osman Hamdi Bey, Dilovası, Yenimahalle ve Çayırova kurs merkezlerine bizzat yapılacağını belirtti.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.