Gençlerden tarih çıkarması!

Gençlerden tarih çıkarması!

Gebze Belediyesi’nin gençlere yönelik eğitim projesi 41 Genç 41 Gelecek Liderlik Eğitimi Projesi’nin 3. dönem katılımcı gençleri hafta sonu, Osmanlı...

Gebze Belediyesi’nin gençlere yönelik eğitim projesi 41 Genç 41 Gelecek Liderlik Eğitimi Projesi’nin 3. dönem katılımcı gençleri hafta sonu, Osmanlı İmparatorluğunun temellerinin atıldığı Söğüt, Bilecik ve İznik’i kapsayan tarih gezisine katıldı.

Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker’in gençlere yönelik hayata geçirdiği 41 Genç 41 Gelecek Liderlik Eğitimi Projesi yoluna emin adımlarla devam ediyor. İstanbul Şehir Üniversitesi işbirliğinde Gebzeli gençlere yönelik başlatılan 41 Genç 41 Gelecek Liderlik Eğitimi projesinin 3. dönem çalışmaları gençlerin katılımıyla aralıksız sürüyor.

GENİŞ KAPSAMLI EĞİTİMLER

Kendine, tarihine, hayata, doğaya, doğal çevreye ve toplumuna dost; okulunda, mahallesinde sosyal sorumluluk, spor, sanat, sosyoloji, eğitim çalışmalarında lider gençlerin gelişimine katlı sağlamak amacıyla Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker tarafından başlatılan 41 Genç 41 Gelecek Liderlik Eğitimi Projesi’nin katılımcı gençleri İstanbul ve Gebze’de; görüşmeler, seminerler, okumalar, film tartışmaları, geziler, kamp etkinlikleri ve sosyal sorumluluk gibi eğitim etkinliklerine aktif olarak katılıyor.

OSMANLI’NIN İZİNDE

Bu çalışmalar kapsamında 3. dönem katılımcı gençlerine önceki dönem bu eğitimlere katılarak mezun olan gençler de eşlik ediyor. Bir yandan üniversite eğitimlerine devam eden 41 Genç 41 Gelecek Liderlik Eğitiminin 1.  ve 2. dönem katılımcısı gençler, 3. dönem eğitimlerini sürdüren öğrencilere de çalışmalarında eşlik ve öncülük ediyor. 41 Genç 41 Gelecek Liderlik Eğitimi Projesi’nin 3. dönem katılımcı öğrencileri hafta sonu, Osmanlı İmparatorluğu’nun temellerinin atıldığı Söğüt, Bilecik ve İznik’teydi.

TARİHİ MEKANLAR GEZİLDİ

İlk olarak Söğütte bulunan Ertuğrul Gazi Türbesi ve Hamidiye Külliyesi’ni ziyaret eden 41 Genç 41 Gelecek Liderlik Eğitimi Projesinin 3. dönem katılımcısı öğrenciler daha sonra Bilecik’te bulunan Şeyh Edebali Türbesini ve Orhan Gazi Camiini ziyaret etti. Öğretim görevlisi İbrahim Zeyd Gerçik, öğrencilere ziyaret ettikleri eserler hakkında bilgi verdi. “41 Genç 41 Gelecek” katılımcı öğrencileri son olarak İznik’te bulunan Ayasofya Cami, Mahmur Çelebi Cami, Yeşil Cami ve Şeyh Kudrettin Camiini ziyaret etti. Tarih dolu bir hafta sonu geçiren 41 gencin katılımcı öğrencileri ziyaretlerin ardından Gebze’ye dönüş yaptı.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.