Genç doktor adayları Edirne’yi gezdi

Genç doktor adayları Edirne’yi gezdi

  Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, üniversite gençliğine olan desteğini sürdürüyor. Sık sık üniversitelerle bir araya gelen Büyükşehir, zaman...

 

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, üniversite gençliğine olan desteğini sürdürüyor. Sık sık üniversitelerle bir araya gelen Büyükşehir, zaman zaman da genç dostları için kültürel geziler düzenliyor. Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı bu kapsamda geçtiğimiz günlerde Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde eğitim gören 200 genç doktor adayını Edirne’ye götürdü. Gençler,  gezi kapsamında, Selimiye Camii’nin yanı sıra, Sultan 2. Beyazıt tarafından yaptırılan ve dönemin en önemli sağlık kurumu olan Beyazıt Külliyesi’ni görme fırsatı buldu. Üniversiteli gençler Edirne’de ilk olarak tarihi Kırkpınar alanını gezdi. Sarayiçi’ndeki Demirkapı ve Adalet Kasrı arasında Tunca nehrinin üzerinde bulunan Fatih Köprüsü’nü gören gençler, buradaki Balkan Şehitliği’ne uğrayarak, şehitlerimiz için dua etti. 

GENÇ DOKTOR ADAYLARI OSMANLI SAĞLIK KURUMUNUNDA

Öte yandan gezi, genç doktor adaylarına Sultan 2. Beyazıt Külliyesi ve Sağlık Müzesi’ni gezme imkanı verdi. İkinci Beyazıt döneminin en önemli sağlık kurumlarından biri olan ve içinde yer alan şifane ve verilen tıp eğitimiyle batı normlarının çok üstünde kendini gösteren Külliye, gençlerin büyük ilgisini çekti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.