Geleceğinizin garantisi için kayıtsız kalmayın

Geleceğinizin garantisi için kayıtsız kalmayın

Kocaeli Üniversitesi Prof. Dr. Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi’nde bugün “Genç İstihdama Kayıt(dışı)sız Kalma” projesi kapsamında “Best...

Kocaeli Üniversitesi Prof. Dr. Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi’nde bugün “Genç İstihdama Kayıt(dışı)sız Kalma” projesi kapsamında “Best Taxi Driver” etkinliği düzenlendi. Etkinlikte konuşmacı olarak Best Taxi Driver olarak adlandırılan İhsan Aknur yer aldı. Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Kocaeli Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Selçuk Koç, Genç İstihdama Kayıt(dışı)sız Kalma Projesi ile ilgili bilgi verirken, “Bu proje, Kocaeli Üniversitesi’nin yürütücülüğünü üstlendiği, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin, Kalkınma Ajansı’nın ve Kocaeli Sanayi Odası’nın ortaklaşa yürüttüğü, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından ise finanse edilen bir projedir. Temel hedefimiz kayıt dışı istihdamı engellemek ve bu duruma karşı bilinç oluşturmaktır” ifadelerini kullandı.

 “Bilgi İnsana Güç Veriyor”

İhsan Aknur katılımcılara yönelik yaptığı konuşmada, 2000 yılında Amerikalı arkadaşlarından aldığı tavsiyeler sonucu taksi ile ilgili bir web sitesi açtığını belirterek, “Bu meslekte bilgi insana neyi kazandırıyor onu öğrendim. Kendisini sonradan geliştiren biri olarak ‘bilgi insana güç veriyor’ demek istiyorum size. Mesela açmış olduğum internet sitesini daha iyi kullanabilmek için bilgisayar programı öğreniyorum. Zoru seçtiğiniz zaman başarıyı yakalamak çok daha kolay oluyor” dedi.

 “Hedef Belirlemek Gerekiyor”

Etkinlik sonrası Radyo K.İ.’ye konuşan Best Taxi Driver İhsan Aknur, gençlere kendilerini nasıl geliştirebilecekleri konusunda tavsiyelerde bulunarak, “Eğer akıllarında bir plan varsa ‘yapamıyorum’ kelimesini kafalarından silip yapacakları işe odaklanmaları gerekiyor. Çünkü bir hedefi kafaya koymadan o hedefe ulaşmak çok zordur” ifadelerini kullandı. İhsan Aknur, ilkokuldan sonra eğitim-öğretim hayatını bırakmasına rağmen sürekli dinamik bir yapı ile kendisini geliştirmeye çalıştığını ifade ederek gençlerin kendisini ekol olarak görmesinden mutluluk duyduğunu kaydetti. 

Uluslararası Sempozyum Düzenlenecek

1 Temmuz 2017’de tamamlanacak olan Genç İstihdama Kayıt(dışı)sız Kalma projesi hakkında bilgiler veren Proje Koordinatörü Doç.Dr. Selçuk Koç ise “Bir yıllık bu projenin 6. ayını tamamlamak üzereyiz. Mart ayının sonunda uluslararası bir sempozyum düzenleyeceğiz. Bu sempozyum projedeki en önem verdiğimiz faaliyetlerden bir tanesi” dedi. Etkinlik, projeye dikkat çekmek adına ödüllü oyun oynanması ve öğrencilerin İhsan Aknur’a sorular sorması ile sona erdi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.