Gebzeli iki yazar kitabını tanıttı 

Gebzeli iki yazar kitabını tanıttı 

 Mustafa ArslanGebzeli eğitimci Yüksel Pekdemir ile Uzman Klinik psikolog Murat Yürükçü ilk kitabını kamuoyuna tanıttı. Her iki yazar da gençlere...

 

Mustafa Arslan

Gebzeli eğitimci Yüksel Pekdemir ile Uzman Klinik psikolog Murat Yürükçü ilk kitabını kamuoyuna tanıttı. Her iki yazar da gençlere çok kitap okumaları çağrısında bulundu.

Gebzeli iki yazar dün ilk kitaplarını basına tanıttı. Sarkuysan Anadolu Lisesi Edebiyat Öğretmeni Yüksel Pekdemir “Asım’ın neslinde ruhların buluşması ve değerlerimiz” isimli kitabını tanıtırken, Darıca Belediyesi Adnan Menderes Kültür Merkezinde görevli Uzm. Klinik Psikolog Murat Yürükçü de “İki artı bir” isimli kitabının tanıtımını yaptı. Eğitimci Yüksel Pekdemir, 1991 yılında öğretmenliğe başladığını ve 2003 yılından beri de Gebze’de öğretmenlik yaptığını hatırlatarak, kitapta aynı duygu ve düşünceleri paylaşmayan insanların bir araya getirilmesi fikrinin anlatıldığına dikkat çekti. Gençlere kitap okumaları çağrısında da bulunan Pekdemir; “Kitap okumak bilinci bir eylemdir. Kitap okumak için belirli zaman dilimini kendiniz oluşturmanız gerekiyor. Kitap ayna gibidir ve insanın kendisini daha iyi tanımasını sağlar, kendi derinliklerine inmesine katkı sunar. Gençleri okumaya yönlendirmeliyiz. Bugünün kütüphanelerinde ne ararsanız bulma şansınız var, hiçbir dönemde kitabın yasaklanmasını doğru bulmuyorum. 12 Eylül döneminde annemden aldığım yumurta paralarıyla korkudan 300 kitabı yaktım, keşke bunu hiç yaşamasaydım” dedi.

RUHTAKİ HASTALIK BEDENE DE YANSIYOR

Uzman Klinik psikolog Murat Yürükçü, bugüne kadar çeşitli özel okul ve dershanelerde görev yaptığını hatırlatarak, geçmişte Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin anne-baba okullarında görev aldığını, halen de Darıca Belediyesi Adnan Menderes Kültür Merkezinde aynı programlara devam ettiğini söyledi. “İki artı bir” isimli kitabın yüksek lisans araştırması yaparken ortaya çıktığını söyleyen Yürükçü; “İnsan ruhundaki işlenmemiş ve araştırılmamış sorunların zamanla bedende hastalık olarak ortaya çıktığını gördüm ve bunları halka arz etmek adına da yazılmış ilk kitap olma özeliği taşıyor. Bugüne kadar doktora düzeyinde yazılmış iki kitap vardı, benim kitabın halk dili ile yazılmış ilk kitap oldu. “ dedi. Yapılan bir araştırmada devlet hastaneleri acil servislerine giden hastaların yüzde 85’inin gerçek hasta olmadığının ortaya çıktığını da ifade eden Yürükçü, sorunun önemli ölçüde ruhsal olduğuna dikkat çekti. Yürükçü de gençlere kitap okumaları çağrısında bulunarak, eğitim sistemindeki sınava endeksli uygulamalardan ziyade çocukların hayata hazırlanması gerektiğine vurgu yaptı.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.