Gebze’ye Bilişim Lisesi

Gebze’ye Bilişim Lisesi

 **Kocaeli Valiliği ile LOGO Teknoloji ve Yatırım A.Ş arasında; Gebze-Kirazpınar TOKİ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Bilişim Vadisi’ne nitelikli...

 

**Kocaeli Valiliği ile LOGO Teknoloji ve Yatırım A.Ş arasında; Gebze-Kirazpınar TOKİ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Bilişim Vadisi’ne nitelikli eleman yetiştirecek donanıma sahip olan bir Bilişim Lisesi’ne dönüştürülmesi için protokol imzalandı.

Protokol törenine; Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, İl Milli Eğitim Fehmi Rasim Çelik, Gebze Kaymakamı Hasan Gözen, Gebze Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muhammet Hasan Aslan, Gebze Ticaret Odası Başkanı Başkanı Nail Çiler, Gebze Milli Eğitim Müdürü Şener Doğan,  LOGO Teknoloji ve Yatırım A.Ş sahibi Mehmet Tuğrul Tekbulut, eşi Leyla Tekbulut, şirket avukatı Sinem Birsin katıldı.

HAYIRSEVERİN İSMİ VERİLECEK

Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik, yaptığı konuşmada “Alanıyla ilgili kendine özgü öğrenci yetiştirecek. Biz bu okulun 2 sene önce temelini attık. TOKİ tarafından yapıldı, parasını biz ödemek şartıyla 16 Derslik, 3 Atölye, 4 anasınıfı da bulunuyor. 4.500.000 TL maliyetli okulumuzu yaptık. Fakat Gebze Ticaret Odası ve Gebze Teknik Üniversitesi’nden bize şöyle bir teklif geldi. Biz burada bir bilişim okulu açalım. Bilişim vadisi burada olacak. Üniversitemizle entegre olma ve Bilişim Vadisi’ne ileriye dönük çalışacak binlerce insana alt yapı yetiştirme adına böyle bir okul açalım dediler. Biz de hem hayırseverimiz, hem Gebze Ticaret Odası Başkanı’nın girişimleri sonucu böyle bir okul açtık. Donanımın tamamını, oradan mezun olacak öğrencilerin istihdamını, gelişimini, özellikle İngilizce alanında eğitim alarak kendi fabrikalarındaki iş yerlerine yetiştirmek adına böyle bir protokol imzaladık. Hemen hemen 3,5 trilyona yakın yatırım olacak. Daha sonra okulun açılışından sonra ismini de okulumuza vermiş olacağız. Gebze Bilişim Lisesi’nden mezun olan ilk 5 öğrenciyi kendi özel statüleri gereği üniversiteye yerleştirilmesi sağlanacak. Bunu da protokole ekledik” dedi.

NİTELİKLİ İNSANA İHTİYAÇ VAR

Çelik’in ardından konuşan LOGO Teknoloji ve Yatırım A.Ş sahibi Mehmet Tuğrul Tekbulut, “Gebze’ye 20 yıl önce geldik. Şu anda 500 kişi çalıştırıyoruz. Romanya’ya yatırım yaptık. Hindistan’a gitmiş durumdayız. Türkiye’den oraya teknoloji getirir hale geldik. Gebze’de bir eksik olduğunu görüyorduk. İnsan kaynağına yatırım yapmamız lazım. Lise sıralarından başlamak için harekete geçtik. İnşallah bu okuldan çok faydalı bireyler yetişir” dedi.

AKSOY TEŞEKKÜR ETTİ

Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy ise, şunları söyledi: “Genelde insanlarımız okulu bitirdikten sonra iş bulmakta zorlanıyor. Onları nitelikli eleman haline getirdiğimizde daha rahat iş bulma imkanları ortaya çıkıyor. İş dünyası ile yaptığımız görüşmelerde belli nitelikte insanlara ihtiyaç olduğu ancak bu bulunamadığı yönünde taleplerle karşılaşıyoruz. Üniversitelerimizde, Milli Eğitim Müdürlüğü’nün okullarında, meslek liselerinde iş dünyasına ihtiyaç duyduğu nitelikli personelin yetiştirilmesi konusunda çalışmaları daha artan bir düzeyde sürdürmeye devam edeceğiz. Bu konu öncelikli hedeflerimiz arasında yer alacak. Eğitime katkı sunan bütün hayırseverlerimize teşekkür ediyoruz. 2019 sonu itibari ile tekli eğitime geçmeyi planlıyoruz. Yeni dersliklere ihtiyaç duyacağız. Bütün hayırseverlerimizi okul yapma konusunda beklediğimiz ifade etmek istiyorum


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.