Gebze Medcity’den Bel ve Boyun fıtığına özel tedavi tekniği

Gebze Medcity’den Bel ve Boyun fıtığına özel tedavi tekniği

 Gebze Medcity Cerrahi Tıp Merkezi   Uzm. Dr. Sevil Kılıç Öztürk Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon uzmanı olarak kadrosuna kattı. Yeni Katılan...

 

Gebze Medcity Cerrahi Tıp Merkezi   Uzm. Dr. Sevil Kılıç Öztürk Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon uzmanı olarak kadrosuna kattı. Yeni Katılan Uzm. Dr. Sevil Kılıç Öztürk başta bel fıtığı olmak üzere boyun fıtığına akupunktur tedavisi ile 4 ile  toparlıyor. Kılıç; “Fizik Tedavi Uzmanlığının yanında tamamlayıcı tıpla birlikte hastanın aslında hastalığının nedenine yönelik tedavi ediyoruz. Diyelim ki hastanın omurga blokajları var. Omurga blokajlarımız manuel terapi ile özellikle bloklandığı bölgedeki hasarı bulup el yöntemiyle manevralarla açıyoruz. Biz buna manuel terapi diyoruz.  Tedavilerimizin arasında aynı zamanda akupunktur da yapıyoruz. Akupunkturdaki esasımız da hem GÇT dediğimiz Geleneksel Çin Tıbbıyla hem vücut akupunkturu var hem de kulak akupunkturumuz var. Kulak akupunkturundaki esas aslında ters dönmüş bir vücut görünümü vardır kulakta. Baş, gövde ve bacaklar şeklinde ilerler. Orada da vücudu tamamen ele alan yani hem organ bazında hem de fiziksel ekstrim bazında ele alan bölgeler vardır. Hastayı yine bütün olarak değerlendirip bozuk gördüğümüz alanlarda omeridyenleri uyarmakla işe başlarız. akupunkturun esası da budur.” Dedi.

Kılıç ayrıca; “Gebze bölgesinde en çok bel ağrıları ve omuz hastalıklarıyla karşılaşıyoruz. Fıtık var, tutulma dediğimiz özellikle işçi popilasyonunun yoğun olduğu bir yer. Dolayısıyla ani tutulmalar, ağırlık kaldırırken ani hareketlerde ya da yüklenme ile gelen hastalarımız çok. Bunlara biz strain diyoruz. Yani kas zorlanması. Oradaki asıl amaç, asıl problem blokaj. Eğer ki güç kaybı yoksa, hastada idrar ve gaita inkontinansı yoksa, yani büyük abdest ve küçük abdest kaçırma dediğimiz inkontinans olayımız yoksa biz ameliyat önermeyiz. Bizde emar  ikinci planda bakılır. Biz önce hastayı muayene ederiz. Blokaj varsa çözülür, organsal bir bozukluk ki özellikle bel fıtığında bağırsak işleyişi çok önemlidir. Bağırsak bozukluğu olan bir hastanın zaten o bölgede beslenme bozuktur ve öncelikle nöral terapi ile bağırsak dis fonfsiyonunu engelliyoruz. Sonra bel fıtığında 4 seans nöral terapi veya ozon tedavisi yapıyoruz. Bunları aynı seansta da uygulayabiliyoruz.” Dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.