GEBZE’DE SON BİR HAFTA İÇİNDE: 7 ayrı sarsıntı

GEBZE’DE SON BİR HAFTA İÇİNDE: 7 ayrı sarsıntı

GEBZE’DE SON BİR HAFTA İÇİNDE: 7 ayrı  **Gebze bölgesinde son bir hafta içinde 7 ayrı yer sarsıntısı meydana geldi.  Sarsıntılar bir kez...

GEBZE’DE SON BİR HAFTA İÇİNDE: 7 ayrı  

**Gebze bölgesinde son bir hafta içinde 7 ayrı yer sarsıntısı meydana geldi.  Sarsıntılar bir kez daha Gebze’nin depreme hazır olup olmadığı sorusunu gündeme getirdi.  

 

Gebze bölgesinde son günlerde ardı ardına çok sayıda deprem meydana gelmeye devam ediyor. . Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi verilere göre son bir hafta içerisinde 8 deprem yaşandı. Sarsıntıların birçoğu hissedilmeyecek kadar küçük şiddette olsa da sıklığı endişe yarattı.

 

YAĞCILAR, DENİZLİ, BALÇIK VE KÖSELER

Bölgede ki depremlerin ilk dalgası 30 Nisan'da başlamıştı. Saat 12.05'te gerçekleşen sarsıntı 1.7 şiddetinde Gebze'nin Yağcılar Köyü'nde meydana gelmişti. 2 Mayıs tarihinde saat 15.33'te Gebze Balçık Köyü'nde 1.4 şiddetinde bir sarsıntı oldu.  Dilovası'nın Köseler Köyü'nde 1 Mayıs'ta saat 16.23'te gerçekleşen deprem ise 2.0 şiddetindeydi.  3 Mayıs'ta Gebze Yağcılar'da 18.11'de gerçekleşen sarsıntı 1.6 olarak ölçüldü. Yine 3 Mayıs'ta gerçekleşen sarsıntıların ilki ise Gebze Denizli Köyü'nde 2.1 şiddetinde, saat 12.31'de meydana gelmişti.  

5 Mayıs'ta 12.34'te Gebze'ye bağlı Denizli Köyü 2.1 ile sallandı. 4 Mayıs'ta saat 12.45'te ise Dilovası'na bağlı Tepecik Mahallesi'nde gerçekleşen depremin 2.0 şiddetinde olduğu bildirildi.

GEBZE DEPREME HAZIR MI?

Öte yandan yaşanan yer sarsıntıları bir kez daha Gebze’nin depreme ne denli hazır olup olmadığı sorusunu akıllara getirildi. Bilindiği gibi Gebze birinci derece deprem bölgesinde yer alıyor.

Haber: Cengiz Akgün

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.