Gebze’de iki önemli ziyaret!

Gebze’de iki önemli ziyaret!

  Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Köşklüçeşme’de yaşayan fiziksel engelli Kübra Usta ve Gebze Kaymakamı Mustafa...

 

 

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Köşklüçeşme’de yaşayan fiziksel engelli Kübra Usta ve Gebze Kaymakamı Mustafa Güler’e hayırlı olsun ziyareti gerçekleştirdi.

Başkan Karaosmanoğlu, fiziksel engelli Kübra Usta’yı Gebze Köşklüçeşme’deki evinde ziyaret etti. Geçtiğimiz aylarda Büyükşehir Belediyesi tarafından evine rahat bir şekilde ulaşması için asansör yapılan Kübra Usta, Başkan Karaosmanoğlu’na teşekkür ederken beraberindeki konukları da samimi bir şekilde evinde konuk etti. Birliktelikte engelli kardeşlerimizin günlük hayatlarının kolaylaşması için yoğun çaba gösteriyoruz açıklaması yapan Başkan Karaosmanoğlu, “Görememek, duyamamak, konuşamamak, ya da yürüyememek. Telaffuz ederken dahi insanı zorlayan ifadeler olmasına rağmen bu bir çıkmaz değildir. Çünkü hayatta hiçbir şey imkânsız ve çözümsüz değildir. Bunun en güzel örneği Kübra kızımızda görüyoruz. 24 yaşında olmasına rağmen hayatı seven sosyal bir kişiliğe sahip. Hayatta asıl olan, gönül gözünden bakabilmekte, gönül diliyle konuşabilmekte ve gönülden hissedebilmektedir” diye konuştu.

“FARKINDALIK PROJELERİ UYGULUYORUZ”

Toplumun ayrılmaz bir parçası olan engellilerimizin umutlu ve geleceğe güvenle bakabilmelerini sağlayacak imkânlara kavuşturulması, devletimizin öncelikli görevleri arasında yer aldığını ifade eden Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Ancak engellilerin üretken bireyler olarak kendi kendilerine yeterli duruma gelmeleri konusunda sivil toplum kuruluşlarına

ve yerel yönetimlere de büyük görevler düşmektedir. Bizler de, üzerimize düşen bu görevi yerine getirmek için çalışıyoruz.” Dedi.

 ENGELSİZ KOCAELİ TAKSİ PROJESİ ÖNEMLİ BİR İHTİYACI KARŞILIYOR

Karaosmanoğlu ayrıca; “Engelsiz Kocaeli Taksi” projesi ile tekerlekli sandalye kullanan vatandaşların ulaşımına kolaylık sağlıyoruz. Ücretsiz olarak hizmet veren araçlarımız randevu sistemi ile planlı bir şekilde yürütülmektedir. Engelsiz Kocaeli Taksi hizmeti sayesinde tekerlekli sandalye kullanan engelli vatandaşlarımızın ev dışında olan zorunlu ihtiyaçları karşılanıyor. Bu özel hizmet ile öncelikli olarak sağlık kuruluşlarına gidiş gelişleri başta olmak üzere eğitim, sosyal hayat vb. gerekçelere ilişkin taleplerine cevap veriyor” açıklamasını yaptı. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu daha sonra Gebze Kaymakamı Mustafa Güler’e de hayırlı olsun ziyareti gerçekleştirdi. Birlikteliklere AK Parti Gebze İlçe Başkanı İrfan Ayar ve Gebze Belediye Başkan Yardımcısı Nilay Ayran da eşlik etti.



HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.