GEBZE-ÇAYIROVA-DARICA-DİLOVASI TAŞKÖPRÜLÜLER DERNEĞİ DÜZENLENDİ:

GEBZE-ÇAYIROVA-DARICA-DİLOVASI TAŞKÖPRÜLÜLER DERNEĞİ DÜZENLENDİ:

 5. Dümbüldek Suyu FestivaliKocaeli Gebze-Çayırova-Darıca-Dilovası Taşköprülüler Başkanı Ali Osman Kılcan ve yönetim kurulunun ev sahipliğinde 20...

 

5. Dümbüldek Suyu Festivali

Kocaeli Gebze-Çayırova-Darıca-Dilovası Taşköprülüler Başkanı Ali Osman Kılcan ve yönetim kurulunun ev sahipliğinde 20 Mayıs 2017, Cumartesi Günü 11:00-17:00 saatleri arasında gerçekleşen festivalin açılışı Kur’an-Tilaveti ile başladı. Festival programının açılış konuşmasını Kocaeli Gebze-Çayırova-Darıca-Dilovası Taşköprülüler Başkanı Ali Osman Kılcan yaptı. Kılcan yaptığı selamlama konuşmasında  bu yıl beşincisini düzenledikleri  Dümbüldek Festivali’ni yöre halkı olarak benimsendiğini, bunun göstergesi olarak  katılımı göstererek, katılım ve ilgi gösteren herkese teşekkür etti. Kılcan, manav Kültürünün bir etkinliği olan Dümbüldek Suyu Şenliklerinin gelecek nesillere taşınması için ellerinden gelen çabaları ve çalışmaları sürdüreceklerini de kaydetti.

MANAV ŞİİRLERİ VE TÜRKÜLERİ OKUNDU

Daha sonra Şair Osman Ali Aydın tarafından Manav şiirleri okundu, akabinde  Manav türkülerini TRT’ye uyarlamakla tanınan Sanatçı Yusuf Dülger nefis bir konser verdi. Dülger’in birbirinden güzel türküleri  festivale katılan herkesi coştururken büyük alkış aldı.

Gebzeli Yörüklerden İbrahim Karateke de programda şiirlerini ve türkülerini söyledi.

Festival akışı içerisinde, Lokma, pide gibi manav yiyeceklerinin ikramları ayran eşliğinde yapılırken, programın sonunda emeği geçenlere teşekkür plaketleri ve belgeleri verildi.

5. Dümbüldek Suyu Festivali’ne Gebze’den, Gebze Duraklılar Derneği Yönetimi, Gebzeliler Derneği Yönetimi , Gebze Köseler Eski Muhtarı Kadir Teke, Derince Belediyesi Meclis Üyeleri ile Taşköprü civar köylerden çok sayıda kişi katıldı. 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.