Gaziler günü kutlandı

Gaziler günü kutlandı

 19 Eylül Şehit ve Gaziler Günü dün Gebze ve çevre ilçelerde de düzenlenen törenlerle kutlandı. Törende konuşan Kılıçaslan, “Ülkemiz için...

 

19 Eylül Şehit ve Gaziler Günü dün Gebze ve çevre ilçelerde de düzenlenen törenlerle kutlandı. Törende konuşan Kılıçaslan, “Ülkemiz için canımızı, malımızı ve her şeyimizi veririz ama bir karış toprağımızı kimseye vermeyiz” dedi.

Gebze Cumhuriyet Meydanında düzenlenen programa; Gebze Kaymakamı Hasan Gözen, Garnizon Komutanı Binbaşı Ramazan Uydaş, Gebze Emniyet Müdürü Adem Gider, Belediye Başkan Vekili Engin Güzel, AK Parti Gebze İlçe Başkanı Hasan Soba, MHP Gebze İlçe Başkanı Ferit Taşdemir, ADD Gebze Şube Başkanı Sezer Nilgün Aydın, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimler Derneği Başkanı Kocaeli Şube Başkanı Önder Kılıçaslan, şehit aileleri daire müdürleri ve STK temsilcileri katıldı. Çelenk koyma, saygı duruşu ve İstiklal marşının okunması ile başlayan törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimler Derneği Başkanı Önder Kılıçaslan yaptı.

Kılıçaslan konuşmasında, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e de meclisin gazilik unvanı verdiğini hatırlatarak; Nasılsa İstanbul’u fethederken mücadele ettiysek şimdi de sınırlarımızda bize karşı kalleşlik yapanlara aynı mücadeleyi vermeye devam edeceğiz. Allah ordumuza milletimize yardım etsin. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları olmak üzere bu vatan için toprağa düşen tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Şuan hayatta olmayan gazilerimizin manevi huzurlarında sevgi ve saygıyla eğiliyorum. Bu ülke için canımızı, kanımızı, malımızı ve her şeyimizi veririz ve bir karış toprağını vermeyiz. Bunu en son geçen yıl 15 Temmuz’da bir kez daha herkese gösterdik.” Dedi. Törende daha önce belediye tarafından gaziler onuruna verileceği açıklanan yemeğin iptal edildiğinin açıklanması ise gazileri şoke etti. Yemeğin neden iptal edildiği konusunda ise net bir açıklama yapılmadı.





HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.