Gazeteci Deniz Yücel tahliye edildi

Gazeteci Deniz Yücel tahliye edildi

Türkiye'de 14 Şubat 2017'den bu yana cezaevinde tutulan Die Welt muhabiri Deniz Yücel'in serbest bırakıldığı açıklandı. Alman gazetesi Die Welt, Türkiye’de...

Türkiye'de 14 Şubat 2017'den bu yana cezaevinde tutulan Die Welt muhabiri Deniz Yücel'in serbest bırakıldığı açıklandı. Alman gazetesi Die Welt, Türkiye’de bir yıldır tutuklu bulunan muhabiri Deniz Yücel’in tahliye olduğunu, "Nihayet! Bir yılı aşkın süredir Türkiye'de alıkonulan Welt muhabiri Deniz Yücel serbest kalıyor. Avukatı Veysel ok bu bilgiyi verdi" şeklinde duyurdu.

ALMANYA DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI: PAZARLIK YAPMADIK

Almanya Dışişleri Bakanlığı da Alman gazetesi Die Welt'in muhabiri Deniz Yücel'in tahliye olduğunu doğruladı. Die Welt'in haberine göre, Almanya Dışişleri Bakanlığı, Yücel'in serbest bırakılması için Türkiye ile herhangi bir “anlaşma” yapılmadığını ileri sürdü. Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, Der Spiegel dergisine bir süre önce verdiği demeçte, Yücel’in serbest kalması hâlinde, Türkiye’nin beklediği silah ihracatına yeşil ışık yakılabileceği mesajı vermişti.

İDDİANAME HAZIRLANDI

Deniz Yücel hakkında iddianame hazırlandı. Yücel'e "Terör örgütü propagandası yapmak" ile "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçlamalarıyla 4 yıldan 18 yıla kadar hapis istendi.

Tahliyi Yücel'in avukatı Veysel Ok “Ve nihayet müvekkilim Deniz Yücel hakkında tahliye kararı çıktı” mesajıyla duyurdu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.