G-7 zirvesinden ortak bildiri: Terörle mücadele artacak

G-7 zirvesinden ortak bildiri: Terörle mücadele artacak

G-7 zirvesinden ortak bildiri: Terörle mücadele artacakİtalya’da dün başlayan G-7 Zirvesi’nde dünya liderleri, terörle mücadele için yeni bir eylem...

G-7 zirvesinden ortak bildiri: Terörle mücadele artacak

İtalya’da dün başlayan G-7 Zirvesi’nde dünya liderleri, terörle mücadele için yeni bir eylem planınında anlaşarak ortak bir deklarasyona imza attı.

Sanayileşmiş yedi ülke ABD, Almanya, Fransa, İngiltere, İtalya, Japonya, Kanada’nın liderlerinin katıldığı, tatil beldesi Taormina’daki G-7 zirvesinin ilk gününde 15 maddelik bir ortak bildiri kabul edildi.

Liderler, dün terör, güvenlik, dış politika ve iklim değişikliğini masaya yatırdı. G7 liderleri, terör ve aşırıcılıkla mücadeleye ilişkin ortak bir deklarasyonu imzalarken, iklim değişikliğiyle mücadele hususunda bir ilerleme kaydedemedi. Liderler bildiriyle, internet şirketleri ve sosyal medya devlerinin “terörist içerikleri” belirlemek ve kaldırmak konusunda daha çok şey yapmaları gerektiği çağrısı yaptı, Manchester terör saldırısı kınandı.

İtalya Başbakanı Paolo Gentiloni, birliğin terörle mücadeleyi güçlendirme konusundaki bağlılık ve kararlılıklarına vurgu yaparken, iklim değişikliğiyle mücadele konusunda ise fikir birliğine varamadıklarını belirtti.

Başbakan, “Paris iklim anlaşması tartışması halen havada asılı duruyor. Ancak içeride tekrar değerlendirdikten sonra ABD’nin de anlaşmaya bağlı kalmak isteyeceğine eminiz” dedi.

ABD Başkanı Donald Trump, Paris’te imzalanan iklim değişikliği anlaşmasından çıkma taraftarı. Zirvede bugün ise liderler göç ve hareketlilik, gıda güvenliği ve cinsiyet eşitliği konularını tartışacak.

 

Kaynak Hürriyet Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.