‘FUTBOLUN EN BÜYÜK SORUNU; YÖNETİCİLER’

‘FUTBOLUN EN BÜYÜK SORUNU; YÖNETİCİLER’

 HAFTANIN KONUĞU: HARUN KAYAGebze’nin içinde barındırdığı özel bir isim Avukat Harun Kaya. Onu özel kılan en önemli özellikleri hayata bakış...

 HAFTANIN KONUĞU: HARUN KAYA

Gebze’nin içinde barındırdığı özel bir isim Avukat Harun Kaya. Onu özel kılan en önemli özellikleri hayata bakış açısı, yaşam tarzı ve sportif kimliği. Çok okuyan mı bilir, yoksa çok gezen mi? sorusunun cevapları aslında onda gizli. Öyle ki, Hukuk Fakültesi ve Medya iletişim bölümlerini bitirerek eğitim kariyerinde zirve yaptı.  35 farklı ülke gezerek bu alanda da sıra dışı deneyimler kazanan Kaya, her alanda aktif kişiliği fark yarattı. Genç yaşına rağmen Gebze’nin en donanımlı insanlarından biri konumunda olan Harun Kaya’nın yaşam biçimlerinden biri de Trabzonspor olarak biliniyor.  Sezon öncesinde yaklaşık 100 lisanslı Trabzonspor forması alarak hem Trabzonspor’a katkı sunup, hem de Trabzonspor’lu renktaşlarına hediye ederek mutlu edecek kadar da duyarlı bir isim.

HARUN KAYA’YI YAKINDAN TANIYALIM

Avukat Harun Kaya 1976 Trabzon Maçka Doğumlu. 35 yıldır Gebze’de yaşıyor. 2 Erkek çocuk babası. Hukuk Fakültesi ve Medya İletişim Mezunu. Kocaeli Barosunun 2010 yılında saymanlığını yaptı.  Gebze Fırtına Trabzonspor Derneğinin 2 yıl Başkanlığını yaptı. Çok sayıda sivil toplum örgütüne üye. Trabzonspor Kongre üyesi ve Gebze Sultanorhanspor’da Kulüp yöneticisi.

GEBZESPOR’UN BAŞARISINI GÖNÜLDEN İSTERİZ

Biz Gebze’de yaşayan ve bu şehrin markasına her zaman değer verecek insanlarız. Sezon öncesinde kombine alarak sezon içinde otobüs desteği vererek katkı sunduk. Yine sunarız.  Gebzespor’un başarılı olmasını yürekten isterim. 3 yıl boyunca İlker Çakır elinden geleni yaptı. Ekonomik olarak manevi olarak her şeyini ortaya koydu. Gönül isterdi ki karşılığını alsın. Bu hevesle devam etsin. Ancak emeklerin karşılığını alamadığın zaman bu insanı üzer. Bu hırs ve bu azimle devam ederse başarı mutlaka gelir ancak yönetim ve takım olarak kadro istikrarı sağlamalı ve işi bilen doğru isimlerle hareket etmeli.

BU CAMİA ÜST LİGLERİ HAK EDİYOR

Bu sezon birazda kısmetsizlikler oldu. Şans yanımızda olsaydı bazı eksiklikleri daha önceden görüp zamanında müdahale yapılabilinseydi.  Belki de Gebzespor bugün grup şampiyonu olurdu. Gebze taraftarıyla camiasıyla kesinlikle üst ligleri hak ediyor.

KADRO İSTİKRARI ŞART

Futbol sadece parayla da olmuyor. İyi Etüt edip gerçekleri iyi analiz etmek gerek. Günümüzde futbol sadece sahada kazanılmıyor. Bu işin psikolojisini iyi bilmek iyi yönetmek gerekiyor. Maddi manevi birlik beraberlik futbolu bir bütün yapan unsurlardır. İnce ayrıntılar başarıyı getirir. Yola çıkarken doğru teknik direktör ve kadro istikrarı başarının en temel unsurudur.

PLANLAMA OLMAZSA OLMAZ

Biz bu yıl 3.lige çıkmak istiyoruz ama olurda çıkamazsak gelecek sezon ne yapmalıyız. Bunun analizi iyi yapılmalı. Bu senenin kadrosu seneye de devam edebilmeli.  Kadro buna göre yapılmalı ve her yıl kadro baştan aşağı yenilenmemeli. Eğer 3 yıl önce bu mantaliteyle yola çıkılmış olsaydı başarılı olma şansı çok yüksekti. Sürekli kadroyu bozmak hedefe ulaşamamanın en önemli nedenleri arasında.

 

GEBZESPOR’A HİZMET ETMEK İSTEDİK

Yıllar önce Birol Arıkan ve Faruk Öztürk’ün Başkan adayı olduğu dönemlerde yönetim listelerinde yer aldım ancak kongre üyeleri farklı isimleri seçti. O dönem kazanmış olsaydık, Belediye Başkanında desteği vardı. Başarılı olurduk.  Nasip olmadı.

BAŞAKŞEHİR ÖRNEK ALINMALI

Bugün süper lige baktığımızda Başakşehir’in başarısı kadro istikrarından geçiyor. Çekirdek kadro oluşturup devam ettiler her yıl 3-4 isim transfer ederek bugün süper ligde şampiyonluğa oynayan bir takım konumuna geldiler. Üst düzey futbolcuları yok, yıllardır aynı kadro iskeletiyle mücadele ediyorlar. Her şeye profesyonelce bakıyorlar. Kulüplerimizin her konuda örnek alacağı kulüp Başakşehir olmalı.  

 

TAKIMI DOĞRU HOCALAR KURMALI

Biz başarısızlıkta her şeyi sil baştan yapıyoruz.  Hata yapmamak yoluna güçlü devam etmek için bu işi ve bu ligi bilen bir hoca bulmak ve sezon sonuna kadar arkasında durmak gerekli. Bu seneki kadronun yüzde 80’ni tutulmalı. Yine kadroyu dağıtıp 10-15 futbolcu alınırsa yine başarı gelmez.

 

BAŞARI İÇİN 4-5 UNSUR BİR ARAYA GETİRİLMELİ

Futbolda başarı için 4-5 unsuru bir araya getirmek gerekiyor. Sadece ekonominin iyi olması yeterli olmuyor. Böyle olsa belirli takımlar her sezon şampiyon olur. Yöneticiler, futbolcular, taraftarlar, Medya bir bütün halinde mücadele etmeli.

GEBZE’DE ALT YAPI YOK

Bugün Türkiye’nin her yerine statlar yapılıyor. Ancak Gebze’de 20 takım tek sahada idman yapıyor. Devlet Belediyelerin öncülüğünde Altyapılara sabit destekler vermeli. Gebze Bölgesinde çocuklarımızı Altyapıya göndereceğiz kulüp ne yazık ki yok. Gençlerin hedef belirlediği bir takımda yok. Gebzespor profesyonel liglerde olsa Altyapısı da dizayn edilse genç arkadaşlarımız profesyonel ligde oynamak için mücadele verirler ve bizde çocuklarımızı rahatlıkla hedefleri olan Altyapılara teslim edebiliriz.

HERŞEYE TEPEDEN BAŞLIYORUZ

Sultanorhanspor Altyapı hedefini başarabilirdi ancak ekonomik anlamda gücümüz bir yerden sonra tıkanıyor.

Bunun için Belediye destek vermeli. Bir çok yere statlar yapmak yerine Altyapı tesisleşmeleri ve sahalar yapılması gerekli. Kaliteli futbolcular yetiştiremedikten sonra büyük statların yapılması anlamlı gelmiyor bana. Biz her şeye alttan başlamak yerine tepeden başlıyoruz.

GEBZE’YE FUTBOL KÖYÜ YAPILMALI

Gebze’de 20 Amatör kulüp bir saha da idman yapıyor. Binlerce genç 1 tane sahaya hapsedilmiş durumda. Gebze’ye bir spor köyü yapsan dönüşümlü olarak kullanılsa ve bu projeler Türkiye genelinde yayıldığında üst düzey eğitimlerle Avrupa seviyesinde yıldız futbolcular çıkarırız. Bunun  öncülüğünü Gebze Belediyesi yapmalı, imkanları var. Böyle bir proje üretseler kim hayır der? Üretmiyorlar, yapmıyorlar.

ALMANYA ÖRNEĞİ

Nasıl Almanya 15 yıl önce dibe vurdu ve yapılanma ya gitti. Dortmund batacaktı altyapısını oluşturdu bugün 19-20 yaşında gençleriyle şampiyonlar liginde mücadele ediyor. Biz Türkiye olarak onlardan daha iyisini yapabiliriz. Yeter ki bir sistem doğrultusunda  kararlı adımlar atıldın ve doğru eğitimler verilsin.

YUSUF YILDIZ ADAYI

Yusuf Yazıcı’yı yakından tanıyorum. Üst düzey yetenekleri var. Daha iyi olabilir ancak henüz tam oldu diyemeyiz. Bu başarısını bir sezonla değil yıllara yaymalı. Daha çok çalışmalı. Abdulkadir Ömür’de çok yetenekli, yıldız olabilecek bir oyuncu. Tamamlayıcı unsurlar yapılırsa fiziksel ve psikolojik olarak gelişim sağlarsa Abdulkadir’de Trabzonspor’un önemli değerlerinden biri olabilir.

GENÇLERİMİZ BEN OLDUM DEMEMELİ

Genç futbolcular 19-20 yaşına geldiğinde ben oldum dememeli. 30’lu yaşlarda üst seviyede kalabilmek için hırs ve mücadele, bir futbolcu da karakter olmalı.  Buda doğru Altyapı eğitiminden geçiyor.  Aradan 1 yıl geçmeden yıldız futbolcu dediğimiz isimler kayboluyor. Güvenini yitiriyor ve  Mücadeleyi bırakıyor. Bu yüzden futbolcu zihnine küçük yaşta ahlak, disiplin hırs ve mücadeleyi işlemek gerekiyor. Bu konuda ülke olarak yeterli eğitimcilerimiz yok.

GEBZE SOSYAL VE SPORTİF OLARAK ÇOK GERİDE

Gebze’de sosyal yaşam ve spor alanları bakımından çok gerideyiz. Bu konuda Kocaeli’nin en geride olan ilçesiyiz diyebiliriz. Sportif tesisleşme ve sosyal alanlarımız yok. Gebze’nin en büyük sosyal alanı Gebze Center. Başka yok, diğer ilçelere bakarak Gebze’nin çok yol alması gerekiyor. Yerel yönetimler bu konuda vizyon sahibi olmalı. İz bırakacak işler yapmalılar.

GEBZE İNSANI VERDİĞİ EMEĞİN KARŞILIĞINI ALAMIYOR

 İnsanların zaman geçireceği, şehir içinde nefes alacakları yer yok. Londra da, Mudapeşte’de binlerce dönüm arazileri park haline getirmişler. Bölgemizin yöneticileri buraları hiç mi görmüyor. Anibal Bölgesindeki E-5’i yer altına alıp o bölgeyi yeşil alan yapılmalıydı. Bunlar imkansız işler değil.  Ülke ekonomisine bu kadar büyük katkıları olan bir ilçenin şehirlerden daha çok hizmet alması gerekiyor.

GEBZE’LİLER LOBİ OLUŞTURMALI

Gebze halkı hak ettiği hizmeti kesinlikle görmüyor. İkinci sınıf insan değeri görüyoruz. Bu konuda bizleri yönetenler, halk ve medya Gebze’nin ihtiyaçları noktasında gerekli lobiyi oluşturmalı.

SİYASİLERİMİZ BİR BÜTÜN DEĞİL

Gebze olarak kendi içimizde bir bütünlük yok. Aynı parti mensupları dahi kendi içinde anlaşamıyor. Haliyle bunlar olmayınca nasıl hizmet gelecek. Birlik beraberlik olursa Gebze’ye getirilemeyecek hiçbir şey yok. Gebze her şeyin en iyisini hak ediyor. Bunun için de önce niyetlerin düzelmesi birlikteliğin ve samimiyetin artması gerekiyor.

FUTBOLDA DOĞRU İŞLERİN KARŞILIĞINDA BAŞARI VAR

Futbolda doğru işleri yapmak çok zor değil. Trabzonspor’da sezon başında yapılan transferlerin tamamına yakını yanlıştı.  Devre arasında hatalardan erken dönüldü. Eksik noktalara mevkisinin iyi oyuncuları alındı. Doğru dokunuşlarla diğer futbolcularda hava yakaladı. Ortaya heyecan veren bir takım çıktı.

MUHARREM USTA DOĞRU İŞLER YAPIYOR

Muharrem Usta profil olarak Trabzonspor yapısına çok uygun bir Başkan. Son derece dikkatli konuşuyor. Nerede ne yapacağını biliyor. İletişim seviyesi üst düzey. Sorunları kavga ederek değil de konuşarak çözmeyi deneyen bir Başkan. Olumlu mesajlar veriyor. Geçen seçimde karşı yönetiminde olmama rağmen şahsen beni bir taraftar olarak temsil ediyor.

 Önümüzdeki yıl söz verdiği gibi iyi transferler yaparak şampiyonluğa oynayacak bir kadronun kurulacağına inanıyorum.

BİRLİK BERABERLİĞE İHTİYACIMIZ VAR

Trabzonspor’da zaman zaman farklı düşünen insanlar olabilir. Biz farklı yönetimde olabiliriz. Bu bayrak yarışıdır. Delegeler neyi seçerse ona saygımız sonsuz olur. Her zaman ortak noktamız Trabzonspor olmuştur. Güzel bir hava oluştu. Bu birlik beraberlik artarak devam etmeli.

EN AZ 8 TRANSFER ŞART

Şampiyonluk için kadromuzda en az 20 tane iyi futbolcu olmalı. Mevcut kadro şampiyonluk için yeterli değil. 1-2 futbolcu dışında skoru değiştirecek futbolcumuz yok. Bu tarz futbolcuların sayısı artmalı. Direk oynayacak. Forvet, stoper, orta saha ve sol kanada çok iyi futbolcular alınmalı. 4-5 tane de yıldız adayı formayı alabilecek düzeyde alternatif olabilecek transfer yapılmalı. Toplamda en az 8 transferin yapılması gerektiğini düşünüyorum.

KADRO İSTİKRARI HER ZAMAN BAŞARIYI GETİRİR

Kişisel hedefim yok. Sporda yada siyasette herşeye yapabilecek bilgi ve donanımımın olduğunu düşünüyorum. Hizmet etmek noktasında ise her şey nasip.  Gebze ve ülkeye hizmet etmek için her alanda hazırız. Görevden kaçmayız.

FUTBOLU YÖNETENLER YETERSİZ

Bu işi yapabilecek çok isimler var. Neden se onlara yer verilmiyor. Yıldırım Demirören yönetimi gitmeli 5 yıldır hakem hataları, yanlı kararlar insanların içinde hep şüphe bıraktı. Futbol doğallığıyla güzel bir oyun. Bu Federasyon doğal ve doğru değil. Trabzonspor’un bu Federasyonla bu hakemlerle önü yine kesileceğini düşünüyorum.

HAKKIMIZI YEDİRMESİNLER YETER

Bakanlarımız Süleyman Soylu ve Berat Albayrak Trabzonspor’a yeterince destek veriyor. İnşallah destekleri devam eder. Trabzonspor’un haklarını yedirmesinler maçlarına gelip manevi olarak yanında olsunlar bu yeter. Çok fazlası adil olmaz. Biz Trabzonspor olarak bunu kabul etmeyiz zaten. Bizim en büyük karakterimiz adil olmak istememizdir. Haksız puan istemiyoruz. Hakkımızın yenmesini de istemiyoruz.

GENEL KURULDA VERİLEN SÖZLER?

Gebze Fırtına Dernek yönetiminin Genel Kurulda verdiği sözleri yerine getirmesini bekliyoruz.

Bizim beklentimiz o yönde. Trabzonspor kongre üyeliğini arttırılması ve Sosyal medyanın aktif kullanılmasıyla ilgili bir söz verilmişti bu konuda henüz bir şey yapılmadı. Dernek lokali daha hareketli olmalı ve Trabzonspor maçlarına programlar yapılmalı diye düşünüyorum. Neticede Gökhan Altıntaş Gebze’de Trabzonspor’u temsil ediyor.

FRANSA 2.LİGİNE DİKKAT

Türk takımlarımız transfer yapacaksa mutlaka Fransa 2.lig pazarına yönelmeli. Bugün bir çok yıldız Fransa’dan çıkma. Ekonomik olarak ta son derece uygun futbolcular var. Fransa ligini özellikle yakından takip ediyorum. Atletik ve Teknik bakımında az maliyetli üst düzey yetenekleri olan futbolcular var.

BEŞİKTAŞ ZOR KURA ÇEKTİ

Beşiktaş UEFA liginin en zor kurasını çekti. Lyon çok iyi takım. Ancak Beşiktaş’ta çok iyi takım Avrupa’da daha farklı oynuyorlar. Umarım Beşiktaş tur atlar.

YÖNETİCİLER SORUMLU OLMALI

Kulüplerin borç batağında bulunmasının nedeni bilinçsiz kulüp yöneticileridir.  Yapılan transferlerde, verilen demeçlerde yöneticiler direk sorumlu olmalı. Yöneticinin ceza gerektiren hareket ve söylemlerinde cezayı kulüp değil yöneticiler cebinde ödemeli. Türkiye’de yeterli düzeyde kulüp yöneticileri yok.

TEK SORU TEK CEVAP

Süper lig şampiyonu kim olur: Beşiktaş

En beğendiğiniz kulüp yöneticisi: Fikret Orman

En iyi yerli Teknik Direktör: Şenol Güneş

En beğendiğin yerli futbolcu: Oğuzhan Özyakup

En beğendiğin yabancı futbolcu: Talisca

Şimdiye kadar kaç ülke gezdiniz: 35

En çok etkilendiğiniz ülke: Lübnan- Beyrut

Referandum nasıl sonuçlanır: Yüzde 60 evet çıkar











HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.