Fatih Sultan Mehmet Köprüsü için kafa karıştıran açıklamalar

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü için kafa karıştıran açıklamalar

İstanbul Valiliği ve Karayolları'nın yaptığı FSM açıklamaları kafaları karıştırdı. Karayolları Anadolu Avrupa geçişlerinde güvenlik amaçlı TAK...

İstanbul Valiliği ve Karayolları'nın yaptığı FSM açıklamaları kafaları karıştırdı. Karayolları Anadolu Avrupa geçişlerinde güvenlik amaçlı TAK sisteminin köprüye takılacağını belirtirken İstanbul Valiliği ise geçiş ihlallerinin önlenmesi için serbest geçiş sistemi yapılacağını belirtti. Karayolları yetkilileri yeni TAK sistemi hakkında kendilerine henüz bir bilgi gelmediğini söyledi. Vatandaş ikinci köprüde iki kez mi geçiş ücreti ödeyip ödemeyeceğini merak ediyor.

İstanbul Valiliği’nden dün öğleden sonra yapılan bir açıklama dikkat çekti. İstanbul.gov.tr adresi üzerinden yapılan duyuruda Fatih Sultan Mehmet Köprüsü üzerinde ‘ihlalli geçişleri önlemek amacıyla serbest geçiş sistemi’ takılacağı belirtildi.

İstanbul Valiliği'nin basın açıklaması.

İstanbul Valiliği’nin basın açıklaması.

Bu açıklama kafaları karıştırdı. Zira FSM’de Avrupa, Anadolu geçişlerinde vatandaşlardan serbest geçiş sistemi ile otomobillerden 7 TL ücret zaten alınıyordu. Akıllara artık FSM köprüsünden hem Avrupa-Anadolu hem de Anadolu-Avrupa geçişlerinde ayrı ayrı mı ücret ödeneceği sorusu geldi.

KARAYOLLARI: GÜVENLİK AMAÇLI

Çalışmayı yürütecek olan Karayolları ise internet sitesinde yaptığı açıklamada TAK çalışmasının ‘güvenlik amaçlı’ olduğu vurgulandı. Açıklamada, “Fatih Sultan Mehmet Köprüsü Anadolu Yakası İstanbul-Edirne yönünde otoyol üzerinde güvenlik amaçlı çelik konstrüksiyon TAK’lar tesis edilecek, tesis edilen TAK’ların altından 4 şeritli araç geçişi sağlanacak şekilde çalışmalar tamamlanacak ve yol trafiğe açılacaktır.

Yukarıda bahsedilen çalışmalar 23.09.2017 tarihi Cumartesi günü saat 22:00’de başlayacak olup, 07.11.2017 tarihi Salı günü saat 22:00’de tamamlanacak şekilde planlanmış olup çalışmaların bu tarihten önce bitirilebilmesi için yoğun çaba sarfedilecektir” ifadesi kullanıldı.

Karayolları'nın basın açıklaması.

Karayolları’nın basın açıklaması.

Devletin resmi ajansı olan Anadolu Ajansı da haberi Karayolları’nın açıklamasına dayandırarak geçti.

‘HENÜZ BİR BİLGİ GELMEDİ’

Sozcu.com.tr’nin ulaştığı Karayolu yetkilileri kendilerine düzenlemenin detaylarıyla ilgili bir bilgi gelmediğini şu an sadece Avrupa-Anadolu geçişlerinde ücret alındığını belirttiler.

Şimdi İstanbullu merak ediyor. Bu çelik konstrüksiyon güvenlik amacıyla Anadolu’dan Avrupa’ya geçen araçların tespiti için mi konuldu? Yoksa Avrupa Anadolu geçişinde oluğu gibi araçlardan ücret mi tahsil edilecek?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak sözcü

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.