Fatih Devlet Hastanesi dijitalleşti

Fatih Devlet Hastanesi dijitalleşti

 Sağlık Bakanlığı ve HIMSS EMRAM Avrupa arasında imzalanan dijital hastane protokolüyle çalışmalarına başlayan Gebze Fatih Devlet Hastanesi, kısa...

 

Sağlık Bakanlığı ve HIMSS EMRAM Avrupa arasında imzalanan dijital hastane protokolüyle çalışmalarına başlayan Gebze Fatih Devlet Hastanesi, kısa zamanda ve sınırlı fiziki şartlarda projesini tamamlayıp HIMSS EMRAM seviye 6 akreditasyon belgesini almaya hak kazanarak ilimizdeki 5 dijital hastaneden birisi oldu. Hedeflerinin HIMSS EMRAM seviye 7 olduğunu açıklayan Başhekim NALBANT; “İçinde bulunduğumuz fiziki şartlara rağmen hastalarımıza ve hasta yakınlarımıza etkili ve kaliteli sağlık hizmeti sunmak için elimizden gelenin en iyisini yaparak dijital hastane olmaya hak kazandık. HIMSS EMRAM seviye 7 belgesini almak için şimdiden çalışmalarımız başladı ve en kısa zamanda onu da alacağız” diye konuştu.

Dijital Hastane Nedir?

Muayene işlemi sonrası doktor tarafından yataklı tedavi kararı alınan hastanın, hastaneye yatış işlemi anından taburcu edilinceye dek kendisine uygulanan tüm sağlık müdahaleleri ve prosedür işlemleri tamamen dijital ortamdaki sisteme kayıt ediliyor. Kağıt kullanımı ortadan kaldırılıyor. Hastaların tedavi takibi tamamen dijital ortamda gerçekleşiyor. Sistem doktor ve hemşirelerin tedavi sırasında hata yapmalarının önüne geçerek, hasta memnuniyeti ve güvenli tedavi hizmetinin tam anlamıyla hayata geçmesini sağlıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.