Facebook’da veri tasarrufu modu nasıl açılır?

Facebook’da veri tasarrufu modu nasıl açılır?

İnternet tüm gün ihtiyacımız haline gelen bir hayat gerçeği. Sosyal medya platformları da en çok internet harcadığımız mecralar arasında. En büyük...

İnternet tüm gün ihtiyacımız haline gelen bir hayat gerçeği. Sosyal medya platformları da en çok internet harcadığımız mecralar arasında. En büyük sosyal medya platforumlarından olan Facebook'un bu noktada kullanıcıları rahatlatacak bir uygulaması bulunuyor...

Facebook devasa bir sosyal medya platformu, videolar, fotoğraflar ekstra içerikler derken internet paketinizden fazlaca veri kaybına yol açabiliyor. Ancak Facebook’un bu konuda kullanıcılarını sevindirecek bir önlemi bulunuyor.

FACEBOOK TASARRUF MODU NEDİR?

Facebook’un Veri Tasarrufu modu; ana sayfada gezindikçe görüntüleri sıkıştırarak daha az veri harcayacak şekilde iszlere sunuyor. Bu mod ile videoların otomatik olarak oynatılması engelleniyor. Bu modu ister hücresel veride isterseniz de Wi-Fi’da kullanabiliyorsunuz.

facebook-tasarruf-modu

FACEBOOK TASARRUF MODU HANGİ İŞLEMLERLE AÇILIR?

Facebook uygulamasını açın ve sağ üst köşedeki “Diğer” sekmesine hafifçe dokunun. Listeyi aşağı kaydırın ve “Yardım ve Ayarlar” ın altındaki sarı “Veri Tasarrufu” simgesini bulun. İlk önce, bu sayfada yalnızca bir tane seçenek göreceksiniz. Veri Tasarrufu’nu etkinleştirmek için dokunun. Veri Tasarrufu’nu etkinleştirdikten sonra, “Her zaman Wi-Fi’de Veri Tasarrufu’nu kapat” olarak adlandırılan ikinci bir opsiyon görünür ve bu seçenek varsayılan olarak aktif olarak gelir. Eğer bu seçeneği aktif bırakırsanız; bir Wi-Fi şebekesine bağlandığınızda Veri Tasarrufu modu otomatik olarak kapatılır. Wi-Fi iken veri kaydetmeyi sürdürmek isterseniz bu seçeneği kapatabilirsiniz.

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak:SÖZCÜ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.