Esnafa yeni destek yolda

Esnafa yeni destek yolda

 Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, esnaf ve çiftçiye uygun koşullarda kredi desteği için yeni kararname hazırlandığını söyledi....

 

Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, esnaf ve çiftçiye uygun koşullarda kredi desteği için yeni kararname hazırlandığını söyledi. Şimşek yaptığı açıklamada, ülke ekonomisinin temel taşlarından olan tarımsal üreticiler, esnaf ve sanatkarların desteklenmesinin hükümetin önceliklerden olduğuna işaret ederek, iki kesime de Hazine tarafından kredi faiz desteği sağlandığını hatırlattı. Daha fazla üretici, esnaf ve sanatkarın uygun koşullarda kredi faiz desteğinden yararlanmasını sağlamak amacıyla yeni birtakım düzenlemeler yaptıklarını anlatan Şimşek, buna ilişkin kararname taslaklarını Başbakanlığa gönderdiklerini söyledi. Tarımsal üretimde verimlilik, karlılık ve sürdürülebilirliğin sağlanması amacıyla finansman ihtiyacının uygun koşullarda karşılanmasına yönelik Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği tarafından düşük faizli kredi kullandırıldığını anımsatan Şimşek, konusuna göre faizlerin yüzde 25'i ile yüzde 100'ünün Hazine tarafından üstlenildiğini dile getirdi. Şimşek, üreticilerin ödediği faiz oranının da konusuna göre yüzde 0 ile 8,25 arasında değiştiğini ifade ederek, gelecek yıl için başta Gıda ve Tarımsal Ürün Piyasaları İzleme ve Değerlendirme Komitesi olmak üzere farklı platformlarda gündeme gelen temel politikalarla uyumlu olacak ve tarım sektörünün orta vadeli planını ortaya koyacak şekilde üç yıllık dönem için desteklerin belirlenmesinin öngörüldüğünü bildirdi.

DESTEKLER 2018'DE DE SÜRECEK

Şimşek, esnaf ve sanatkarların desteklenmesi amacıyla da Hazine tarafından önemli çalışmalar yürütüldüğünü söyledi. Halk Bankası tarafından, esnaf ve sanatkarların finansman ihtiyaçlarının uygun koşullarda karşılanması amacıyla düşük faizli kredi kullandırıldığını hatırlatan Şimşek, faizin tamamı veya bir bölümünün de esnaf ve sanatkarı desteklemek amacıyla Hazinece karşılandığını ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.