ENKA Teknik özel ödüle layık görüldü

ENKA Teknik özel ödüle layık görüldü

MEF Okulları ve MEF Üniversitesi işbirliği ile düzenlenen ve bilim dünyasının lise düzeyindeki genç yeteneklerini araştırma projeleri geliştirmeye teşvik...

MEF Okulları ve MEF Üniversitesi işbirliği ile düzenlenen ve bilim dünyasının lise düzeyindeki genç yeteneklerini araştırma projeleri geliştirmeye teşvik etmeyi amaçlayan “Uluslararası Araştırma Projeleri Yarışması”nda ödüller sahiplerini buldu. Dilovası Enka Teknik Okulları ise Sarıyer Belediyesi özel ödülüne layık görüldü.

MEF Eğitim Kurumları tarafından, 1992 yılından bu yana, lise öğrencilerini bilimsel araştırmalara teşvik etmek amacıyla düzenlenen “Uluslararası Araştırma Projeleri Yarışması”nın ödül töreni 26 Mayıs 2017 Cuma günü MEF Okulları Ulus Kampüsü’nde Prof. Dr. Mehmet Haberal’ın onur konuğu olarak katılımı ile gerçekleştirildi. Tüm Dünya’dan başvuruda bulunan toplam 508 proje arasında yapılan ön eleme sonucunda Türkiye dahil 13 ülkenin 79 proje ile finale kaldığı yarışmada kısa bir konuşma yapan MEF Eğitim Kurumları Genel Müdürü Azmi Özkardeş, yarışmanın adının önümüzdeki yıldan itibaren “Dr. İbrahim Arıkan Uluslararası Araştırma Projeleri Yarışması” olarak değiştirileceğini; eğitim sektörünün duayeni, MEF Eğitim Kurumları’nın kurucusu Dr. İbrahim Arıkan adının bu sayede nesilden nesile bilimle ve eğitimle özdeşleşmesini istediklerini belirtti.

 

YARIŞMADA BİRİNCİ OLAN PROJELER (ULUSAL)

 

Fizik: Özel Çakabey Okulları / İzmir

Yüksek Duyarlılıkta Ölçüm Yapabilen Sıvı Temelli Optik Eğim Sensörü Tasarımı

Kimya: Okyanus Koleji / Ankara

              Havadaki Nemden Bir Damla Hayat

Biyoloji: Özel Sanko Fen ve Teknoloji Lisesi / Gaziantep

Hidrojen ile Zenginleştirilmiş Ayva Çekirdeği Müsilajı ile Tekstil Atık Sularının Renginin Giderilmesi

 

Sarıyer Belediyesi Özel ödülünü ise Biyoloji: Özel Enka Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi “Hafif Asidik Elektrolize Suyun Taze Marul Üzerindeki Dezenfeksiyon Etkisi” konusu ile kazandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.