Enis Berberoğlu hakkında karar verildi

Enis Berberoğlu hakkında karar verildi

 CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun yargılandığı davanın İstinaf Mahkemesi'ndeki üçüncü duruşması başladı...CHP İstanbul Milletvekili...

 

CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun yargılandığı davanın İstinaf Mahkemesi'ndeki üçüncü duruşması başladı...

CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun yargılandığı davanın İstinaf Mahkemesi'ndeki üçüncü duruşması başladı. Enis Berberoğlu'nun 5 yıl 10 ay hapis cezası ile cezalandırılmasına hükmedildi ve Berberoğlu'nun tutukluluğunun devamı yönünde karar verildi. 

Berberoğlu'nun, durdurulan MİT TIR'ları görüntülerini eski Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar'a ilettiği iddiasına ilişkin, "Devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından niteliği itibarıyla gizli kalması gereken bilgileri siyasal veya askeri casusluk maksadıyla açıklamak" suçundan yargılandığı dava görülmeye başlandı.

Duruşma öncesi Berberoğlu'na destek için gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, İstanbul Milletvekilleri Gamze İlgezdi, Barış Yarkadaş, Onursal Adıgüzel ile CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun da aralarında olduğu grup bir basın açıklaması yaptı. 

"EN MÜKEMMEL ADALET VİCDANLARDADIR"

Muharrem Erkek, Berberoğlu'nun Türkiye'nin en önemli gazetecilerden biri ve milletvekili olduğunun atını çizdi. Erkek, "Her şeyden önemlisi suçsuz bir insan cezaevinde. 9 aydır tutuklu. Bizler hukukçular ve hepimiz dosyanın içeriğini çok iyi biliyoruz. Somut kesin inandırıcı bir delil olmadan bir insanın cezaevinde olması, özgürlüğünün elinden alınması yalnızca kendisini değil ailesini ve toplumu giderilmesi imkansız mağduriyetlere sürüklüyor. Bu dosyada bir suç yok. Bir devlet sırrı yok. Bir gizli bilgi belge yok. Bu dosyada casusluk yok. Zaten istinaf mahkemesi bozma kararında da suçun unsurlarının oluşmadığını özellikle vurgulamıştı. Ancak Milletvekilimiz Enis Berberoğlu hala cezaevinden hala tutuklu. En mükemmel adalet vicdanlardadır. Enis Berberoğlu özgür olmadıkça tahliye edilmedikçe toplumun vicdanında adalet hiçbir zaman tecelli etmeyecektir. Bugün artık bu hukuksuzluğa bir son verilmesini ve derhal milletvekilimiz Enis Berberoğlu'nun tahliye edilmesini bekliyoruz. Türkiye'nin en önemli sorunu adalet. Demokrasinin özgürlüğün hakların her şeyin güvencesi bağımsız ve tarafsız yargıdır. Hukuktur. Bunu hiçbir zaman aklımızdan çıkarmamalıyız" ifadelerini kullandı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak:Oda Tv

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.