Engelliler rahat sağlık hizmeti alıyor

Engelliler rahat sağlık hizmeti alıyor

  Kocaeli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine bağlı hastanelerde vatandaşların engelli sağlık kurulu raporlarını kolayca alabilmeleri...

 

 

Kocaeli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine bağlı hastanelerde vatandaşların engelli sağlık kurulu raporlarını kolayca alabilmeleri için birçok yeni düzenleme yapıldı. Engelli vatandaşların yaşadıkları zorlukları, iş ve işlemleri, hastanelere gidiş gelişlerini en aza indirmek amacıyla kurulan Engelli Sağlık Kurulu Randevu Merkezi (ALO 444 23 41) ve diğer kolaylıklar vatandaş tarafından memnuniyetle karşılanıyor. Engelli Sağlık Kurulu Randevu Merkezi ile yapılan telefon görüşmesi sonucunda operatör tarafından doldurulan başvuru formları randevu alınan hastanenin sağlık kurulu bilgisayar ekranına otomatik olarak gönderiliyor. Böylece ilk müracaat  esnasında yaşanan kargaşa ve gecikmeler önleniyor, hastaneye gidildiğinde daha önce ortalama 1,5 saat süren başvuru işlemleri bu sayede saniyeler içinde tamamlanıyor. Aynı zamanda hastane içerisinde farklı alanlarda bulunan sağlık kurulu ile ilgili tüm birimler yapılan fiziki düzenlemelerle bir araya toplanarak engelli hastaların mağduriyetleri giderilmiş oluyor. Eski sistemde müracaat esnasında özellikle engelli ve yatalak hastalar için büyük bir sıkıntı olan vesikalık fotoğraf çektirme işi yeni sistemle ortadan kalkmış durumda. Artık hastalardan fotoğraf istenmiyor. Müracaat esnasında mobil web kamera ile anlık çekim yapılarak otomasyon sistemine yükleniyor. Böylece hem vatandaştan bir evrak istenmemiş, hem de suiistimallerin önüne geçilmiş oluyor.  

Daha önce sadece ildeki büyük hastanelerde verilebilen engelli sağlık kurul raporları yapılan düzenlemelerle artık ilçeler dahil tüm hastanelerde verilebiliyor. Çağrı merkezinden tüm hastanelere engelli sağlık kurulu randevusu alınabiliyor, operatörler hastalara tüm seçenekleri sunuyor. Bu sayede merkeze uzak ilçelerden engelli sağlık kurulu raporu için merkez hastanelere gelmek zorunda kalan hastalar artık kendi ilçelerinde rapor alabiliyorlar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.