En büyük delil ele geçti

En büyük delil ele geçti

FETÖ soruşturmaları kapsamında halen tutuklu olan Zaman Gazetesi Görsel Yönetmeni Fevzi Yazıcı'nın bilgisayarından yapılan incelemede ele geçirilen Fetullah...

FETÖ soruşturmaları kapsamında halen tutuklu olan Zaman Gazetesi Görsel Yönetmeni Fevzi Yazıcı'nın bilgisayarından yapılan incelemede ele geçirilen Fetullah Gülen imzalı bir belge, halen soruşturmalar kapsamında tutuklu hakim ve savcıların Gülen'in talimatı ile hareket ettiğine dair bugüne kadar elde edilmiş en büyük delil olarak soruşturma dosyasına girdi.

19 Nisan 2015 tarihli Fetullah Gülen imzası taşıyan asliye ceza hakimlerine hitaben yazılan belgede, Selam Tevhid ve Tahşiye kumpası operasyonu kapsamında tutuklu olan aralarında Samanyolu Grup Başkanı Hidayet Karaca ve üst düzey polis şeflerinin tahliyesini istiyor.

‘Muhterem Asliye Ceza Hakimi’ diye başlayan ‘Fetullah Gülen’ imzalı talimat mektubunda Gülen’in hakime tutuklu emniyet müdürleri Nazmi Ardıç, Hidayet Karaca, Yurt Atayün ve Ali Fuat Yılmazer’in de aralarında bulunduğu 63 kişinin tahliyesini istediği belirtildi. . Fetullah Gülen'in bu mektubundan 2 gün sonra 21 Nisan 2015'te tutuklu bulunan 63 FETÖ mensubu 32.Asliye Ceza Mahkemesi Başkanı Mustafa Başer tarafından tahliye edilmişti. 

Belgedeki imzayı inceleyen İstanbul Başsavcılığı, talimat belgesindeki imzanın çek ve saatte bulunan imzalarla aynı olduğunu, dolayısıyla bu imzanın Gülen’e ait olduğunu belirtti.

BAŞSAVCI: EN SOMUT TALİMAT

Başsavcı İrfan Fidan, “Bu belge terörist başının örgüt üyelerine verdiği talimatın en somut belgesidir. Bu talimattan sonra talimatı alan örgüt yöneticileri Mustafa Başer ve Metin Özçelik tutuklu olan tüm FETÖ üyelerini tahliye etmişlerdir” dedi.

En büyük delil ele geçti

En büyük delil ele geçti

En büyük delil ele geçti

En büyük delil ele geçti

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak Hürriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.