Emlak konut mağdur ediyor!

Emlak konut mağdur ediyor!

  Kirazpınar Mahalle sakinleri Emlakkonut projesinden şikayetçi. Çevre sakinleri; “Mahallemizde Emlak Konut tarafından yapılan Gebze Konutları...

 

 

Kirazpınar Mahalle sakinleri Emlakkonut projesinden şikayetçi. Çevre sakinleri; “Mahallemizde Emlak Konut tarafından yapılan Gebze Konutları 2 proje çalışmalarından mudarip durumdayız. Mahallemiz, evimiz, yolumuz her şeyimiz yok oluyor. Bir mahallede değil de sanki şantiye alanında yaşıyoruz. Can güvenliğimiz yok.” Dediler.

Emlekkonut 2 projesi için yapılan çalışmalardan mağdur olduklarını söyleyen vatandaşlar; “Emlak Konut projesi için çalışan kamyonlar evlerimize çok yakın ve çok hızlı bir şekilde geçiyor. Yakınlarında insan olup olmadığına dikkat etmeden son sürat can güvenliğimizi tehlikeye atarak çalışıyorlar. Bölgemiz şantiye haline getirildi. Bizim ve çocuklarımızın güvenliği tehlikeye düşmüş durumda. Bölgemiz, yıllardır yaşadığımız evimiz, mahallemiz şu anda yaşanacak halde değil. Her taraf toz toprak içinde. Hele bir de yağmur yağarsa vay halimize. Emlak Konut yürünecek doğru düzgün yol bırakmadığı için yağmur yağdığında çamur içinde kalıyoruz. Emlak Konut sularımızı kesiyor, elektrik direklerini kamyonlarıyla deviriyor. Ölümle burun burunayız. Evlerimize giden yol bile Emlak Konut tarafından kapatılmış durumda. Gerek toplu taşıma aracıyla gerekse kendi aracımızla evimize gidip gelmek bizim için çile haline gelmiştir. Çocuklarımızı okula gönderirken ya da dışarıya çıkartırken çok tedirgin oluyoruz.  Acaba yavrumun başına bir iş gelir mi? Bir inşaat çukuruna düşer mi ya da son sürat giden bir kamyonun altında mı kalır? Üstüne inşaatlardan parça mı düşer, diye tedirginlik içindeyiz. “ dediler.

Açıklamada; “Mahalle sakinlerimizden Ali Gönülaçar, yakın zamanda akciğer kanserine yakalandı. Tedavisi evinde ediyor. Oksijen tüpüne bağımlı bir hayat sürüyor. Temizlik, temiz hava akciğer kanseri hastaları için çok önemli ancak yukarıda da anlattığımız gibi, Emlak Konut tarafından toz toprak içinde bırakılan mahallemizde temiz havayı bulmak ne mümkün. Bırakalım temiz havayı tozsuz bir hava bulmak bile bizim için mucize artık. Bu durum sağlığımı ciddi oranda olumsuz etkiliyor. Emlak Konut, Ali Gönülaçar Abimizin ömründen ömür çalıyor. Peki biz Kirazpınar Mahallesi sakinleri olarak niye böyle bir muameleye maruz kalıyoruz? Hem de bir devlet iştiraki tarafından. Bildiğiniz üzere Emlak Konut, Gebze Konutları 2 projesi için bölgemizde bulunan taşınmazların bir kısmını kamulaştırdı. Biz ve bizim gibi birçok aile taşınmazımıza Emlak Konut tarafından düşük fiyat teklif edildiği için kendileriyle uyuşamadık. Gebze’de arsanın piyasa değeri 2 bin Lirayla 10 bin Lira arasında değişirken, Emlak Konut arsalarımızı metrekaresi 800 TL’den almak istiyor. Bir devlet kurumu kendi vatandaşının arsasını ucuza kapatmaya çalışmaktadır. Biz yıllardır çalışıp ancak bir ev sahibi olabildik. Onu da devlet yani Emlak Konut elimizden almaya çalışıyor. Bizler arsalarımızı yok pahasına vermeyince de Emlak Konut, kasıtlı olarak bizleri rahatsız edici ve can güvenliğimizi tehlikeye düşüren davranışlarda bulunmaya başladı. Bizlere baskı uygulayarak taşınmazlarımızı zorla almaya çalışmaktadır.  Mahallemizi yaşanmaz hale getirerek bizleri yıldırmak istemektedir. Mülkiyet hakkımız kısıtlanmaktadır.” Dediler.



HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.