Emek ve Demokrasi Güçleri’nden gözaltılara tepki

Emek ve Demokrasi Güçleri’nden gözaltılara tepki

Gebze Emek ve Demokrasi Güçleri adına basın açıklaması yapan Emek Partisi Gebze İlçe Başkanı Hasan Atik, “Baskılar, gözaltı ve tutuklamalar bizleri...

Gebze Emek ve Demokrasi Güçleri adına basın açıklaması yapan Emek Partisi Gebze İlçe Başkanı Hasan Atik, “Baskılar, gözaltı ve tutuklamalar bizleri bu mücadeleden geri bırakmayacak, barış ve demokrasi mücadelesine devam edeceğiz.” dedi.

Gebze Emek ve Demokrasi Güçleri dün bir basın toplantısı gerçekleştirdiler. Emek Partisi Gebze ilçe binasında gerçekleşen basın toplantısında aralarında Emek Partisi, ÖDP, Eğitim-Sen, HDP ve çeşitli STK temsilcileri katıldı. Gebze Emek ve Demokrasi Güçleri adına basın açıklamasını Emek Partisi Gebze İlçe Başkanı Hasan Atik okudu. Atik yaptığı açıklamada, “20 Temmuz 2016 tarihinden beri devam eden OHAL rejiminin otoriter yönetim anlayışı hızından hiçbir şey kaybetmemiştir.

GREV KARARI YASAKLANDI

Sosyal medyada hükümeti ve Afrin operasyonunu eleştiren paylaşımlarda bulundukları için insanlar gözaltına alınmış ve tutuklanmıştır. Barış konulu basın açıklaması yapmak ve bildiri dağıtmak isteyenler bugün hale tutuklu bulunmaktadır. 100 binin üzerinde metal işçisinin toplu iş sözleşmesi kapsamında aldıkları grev kararı, Afrin operasyonu bahane edilerek yasaklanmıştır. Afrin operasyonu ve OHAL uygulamaları ile tek adam tek parti rejimi adım adım hayata geçirilmektedir. HDK Eş Başkanı Onur Hamzaoğlu ile birlikte HDK bileşenlerini oluşturan kurumların eş başkanlarının ve yöneticilerinin gözaltına alınmıştır.

20 HDP’Lİ GÖZALTINA ALINDI

İlçemizde de bu gözaltı furyası kapsamında geçtiğimiz gün sabah saatlerinde çok sayıda eve eş zamanlı operasyon düzenleyen polis, aralarında HDP Gebze ilçe eş başkanları Damla Bağcı ve Mustafa Altunbaş'ın da olduğu 20 HDP üyesini gözaltına aldı. Siyaset yapma hakkı, ifade ve örgütlenme özgürlüğü hakkı bu şekilde tamamen yok edilmektedir.  Bizler; emek, barış ve demokrasi mücadelesinde büyük emekleri olan arkadaşlarımızın yanındayız. Baskılar, gözaltı ve tutuklamalar bizleri bu mücadeleden geri bırakmayacak, barış ve demokrasi mücadelesine devam edeceğiz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.