EĞİTİM SEN:    “Eğitim sistemi alarm veriyor!

EĞİTİM SEN: “Eğitim sistemi alarm veriyor!

  **Eğitim Sen Yürütme Kurulu yazılı bir açıklama yaparak; “2016-2017 eğitim öğretim yılına eğitime, işimize ve geleceğimize yönelik...

 

 

**Eğitim Sen Yürütme Kurulu yazılı bir açıklama yaparak; “2016-2017 eğitim öğretim yılına eğitime, işimize ve geleceğimize yönelik saldırılar damga vurmuştur” denildi.

 

Eğitim Sen Yürütme Kurulu tarafından yapılan açıklamada; “2016-2017 eğitim öğretim yılı, eğitime yönelik son yılların en ağır saldırı ve tehditlerinin yaşandığı, özellikle 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında iktidar ve MEB eliyle başlatılan hukuksuz ihraçlar, açığa almalar, soruşturma ve sürgünlerin yaşandığı ağır ve zorlu bir dönem olarak yaşanmıştır. Geçtiğimiz eğitim öğretim yılına damgasını vuran, şüphesiz ülke yönetiminin ve eğitim politikalarının 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında ilan edilen OHAL ve sonrasında çıkarılan KHK’lar ile düzenlenmeye başlanması olmuştur.

KEYFİ GÖREVDEN ALMALAR

OHAL sürecinde yaşanan kitlesel ihraçlar ve açığa alamalar nedeniyle 1,5 milyonu aşkın öğrenci öğretmensiz bırakılmış, bazı bölgelerde ücretli öğretmen görevlendirmesi yapılmıştır. Bazı il ve ilçelerde bulunan okullardaki öğretmenlerin büyük bölümünün tamamen keyfi ve idari kararlarla açığa alınması, öğrencilerin eğitim hakkının engellenmesi, öğrencilerin öğretmensiz, öğretmenlerin öğrencisiz bırakılmasına neden olmuştur. Bir taraftan OHAL KHK’ları ile on binlerce eğitimci hukuksuz bir şekilde işten atılıp, sendikal faaliyetleri nedeniyle açığa alınırken, diğer taraftan sözleşmeli öğretmenlik ile güvencesiz istihdamın yaygınlaşması üzerinden sınırlı iş güvencemize göz dikilmesi asla tesadüf değildir.” Denildi.

40 BİNE YAKIN İNSAN İŞİNDEN OLDU

Açıklamada; “Siyasi iktidarın darbe fırsatçılığı sonrasında eğitim ve yükseköğretimde ihraç edilen öğretmen, akademisyen ve idari personel sayısı toplamda 39 bin 640’tır. Hiçbir yargılama yapılmadan, kendini savunma hakkı bile tanınmadan, tamamen idari ve siyasi tasarruflarla 40 bine yakın insanın işinden, ekmeğinden edilmesi kabul edilemez. OHAL KHK’ları ile ihraç edilen 39 bin 640 kişiden sadece 1.542’si (%3,9) Eğitim Sen üyesidir. Bu doğrultuda, Eğitim-Sen’li üyeler büyük bedeller ödemiştir. Bu duruma en büyük, en canlı örnek Nuriye GÜLMEN ve Semih ÖZAKÇA süresiz açlık grevi yaparak canlarını ortaya koymuşlardır. Nuriye GÜLMEN ve Semih ÖZAKÇA’nın açlık grevini sürdürdükleri evlerinden geceleyin baskın yapılıp, kapıları kırılarak, ilk önce gözaltı, ardından da tutuklanmışlardır. Olması gereken Nuriye GÜLMEN ve Semih ÖZAKÇA’nın işlerine neden son verildiğinin delilleri ile birlikte açıklanması, onların itirazlarının hukukun üstünlüğü ilkesi uyarınca değerlendirilmesi ve bir an önce işlerine iade edilmesidir.” Denildi.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.