EĞİTİM SEN DÜNYA ÖĞRETMENLER GÜNÜNÜ KUTLADI

EĞİTİM SEN DÜNYA ÖĞRETMENLER GÜNÜNÜ KUTLADI

 “Eğitimde yaşananlardan siyasal iktidar sorumlu”Eğitim Sen Gebze Şubesi yazılı bir açıklama yaparak 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günün kutladı....

 

“Eğitimde yaşananlardan siyasal iktidar sorumlu”

Eğitim Sen Gebze Şubesi yazılı bir açıklama yaparak 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günün kutladı.  Eğitim Sen’den yapılan açıklamada; “Yıllardır ülkenin dört bir yanında fedakarca görev yapan öğretmenlerin önemli bir bölümü, öğretmenlik mesleği açısından uluslararası genel kabullerin simgesi olan 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü’nü 15 Temmuz darbe girişimi sonrası yaşanan hukuksuz ihraçlar, açığa almalar, soruşturma ve sürgünler gibi anti demokratik uygulamaların gölgesinde karşılıyor. 

OHAL KHK’leri ile 34 bin öğretmenin, kendilerini savunma hakkı bile tanımadan ihraç edilmesi, yüz binlerce eğitim emekçisinin güvencesizlik tehdidi ile karşı karşıya bırakılması, iş güvencemize ve geleceğimize yönelik saldırıların artmasını beraberinde getirmektedir. Bu durum, ülkemizdeki öğretmenlerin 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü’nü diğer ülkelerdeki meslektaşlarına kıyasla daha mutsuz ve karamsar karşılamasına neden olmaktadır. 

ÖĞRETMENLİK MESLEĞİ YOZLAŞTIRILDI

Türkiye’de eğitim emekçileri, ekonomik, sosyal ve özlük haklar açısından OECD ülkeleri arasında son sıralardadır. Öğretmenlik mesleği ve mesleki idealleri, iktidar eliyle uygulanan bilinçli politikalarla birlikte hızla yozlaştırılmıştır. Öğretmenlik mesleğinde yıllar içinde yaşanan nitelik kaybının artmasında ülkeyi yönetenlerin, eğitim politikalarına yön verenlerin en büyük paya sahip oldukları açıktır. Dolayısıyla bugün eğitimde yaşanan sorunların sorumlusu aranacaksa, esas sorumlular öğretmenlerimiz değil, siyasi iktidar, MEB ve onların sözünden çıkmayanlardır. “ denildi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.