Eğitim Sen’den suç duyurusu

Eğitim Sen’den suç duyurusu

Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi  tarafından  Liselere dağıtılan Sezai Karakoç’un Diriliş Nesli’nin Amentüsü...

Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi  tarafından  Liselere dağıtılan Sezai Karakoç’un Diriliş Nesli’nin Amentüsü adlı kitabında  solcuların  şeytan topluluğu olarak tanımlanmasına  Eğitim Sen Gebze Şubesi tepki gösterdi.   Eğitim Sen, kitabın ötekileştirici ve ayrıştırıcı olduğunu açıklayarak suç duyurusunda bulundu.

Eğitim Sen  Gebze Şubesi Yürütme Kurulu,  Büyükşehir Belediyesi ve  İl Milli  Eğitim’in  Liselere dağıttığı kitapla ilgili olarak açıklama yaptı.

Açıklamada şunlar ifade edildi; “Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi arasında imzalanan bir protokolle başlayan kitap okuma kampanyasıdır. Her okulda Sezai Karakoç’un Diriliş Nesli’nin Amentüsü adlı kitabının da yer aldığı kitapları ile bir okuma yarışması yapılmaktadır. Ortaokul ve liselerde yürütülen bu yarışmanın okutulduğu ilgili kitaplardan Diriliş Nesli’nin Amentüsü’nde her türlü ayrıştırmanın ve ötekileştirmenin parçalarını görmekteyiz. Diriliş yayınlarından çıkan 60. Baskının 13. Sayfasında

           “işte bu anlamda sağcıyım. Batılı anlamda sağcılık, solculuktur benim gözümde. Ya da solculuktan farksızdır. Kapitalizm, benim gözümde solun bir yüzü, komünizm öbür yüzüdür. İnsan olan derim tükürsün ikisinin de suratına.

Solcular, gerek başkalarını sömürmeleriyle, gerek insanların muhtaç oldukları gerçek barışı doğrudan doğruya veya dolaylı olarak yıkmakla toplumların çürümesine, insanların red ve isyanın pençesine düşmelerine sebep olurlar. Kin ve öç tohumunu ekerler. Silâhları propagandadır. Ne kadınlara, ne yaşlılara, ne yoksullara, ne öksüzlere acırlar. Gözlerine kan bürümüştür.”

CEHALET VE KENDİNİ BİLMEZLİK

Yukarıdaki metinde ilk paragraf hem bir cehaletin hem de kendini bilmezliğin acınası bir durumudur. İkinci paragrafta ise, tam bir insan hakları ihlalleri manzumesidir. Biz bu kitapların yasaklanması taraftarı değiliz ama bunun gibi cehalet ve ötekileştirmenin birbirine geçtiği kitapların eğitim öğretim yuvalarında okutulması ve bunun üzerinden yarışmaların yapılmasını doğru bulmuyoruz. Çünkü bu tür kitaplar; birleştirici değil ayrıştırıcıdır. Yukarıya aldığımız sadece küçük bir parça. Kitabın genelinde bu ayrıştırıcı ve ötekileştirici dil hâkimdir. Bu kitap belki kavram karmaşası üzerinden cehaletin bir örneği olarak kullanılabilir. Bu noktada öncellikle sayın Valimizin en kısa zamanda buna müdahale edeceği inancındayız. Biliyoruz ki Sayın Vali; Kocaeli ilindeki herkesimin ve her öğrencimizin valisidir. Bu konuda en kısa zamanda harekete geçeceği inancındayız.             

SUÇ DUYURUSU

 Hiç kimse çocuklarımızı bir birine düşüremez. Eğitim öğretim yuvalarını kendi çıkarı için kullanamaz. Bu topraklarda beraberce yaşayan insanları ayrıştırıcı dil kullanamaz. Bu açıklamamız aynı zamanda bir suç duyurusudur. Bu protokolü karşılıklı imzalayan,onay veren ve uyarılarımızdan sonra protokolü devam ettiren her kesimin suçlu olduğunu söylüyor,yetkilileri görevlerini yapmaya çağırıyoruz”.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.